Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας Κωστάρη και Ρωμανό Reviewed by Momizat on . Το κράτος δείχνει για ακόμα μία φορά το πιο ανάλγητο πρόσωπό του απέναντι στους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης έχουν ξεκινήσει Το κράτος δείχνει για ακόμα μία φορά το πιο ανάλγητο πρόσωπό του απέναντι στους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης έχουν ξεκινήσει Rating: 0

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας Κωστάρη και Ρωμανό

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας Κωστάρη και Ρωμανό

Το κράτος δείχνει για ακόμα μία φορά το πιο ανάλγητο πρόσωπό του απέναντι στους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη και 28 Οκτώβρη αντίστοιχα διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμά τους στις εκπαιδευτικές άδειες.
Ο Νίκος Ρωμανός έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στη φυλακή και είναι πλέον φοιτητής των ΤΕΙ. Έτσι, ενώ ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να τον βραβεύσει και είχε μεταχθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ όπως ορίζει ο νόμος, το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια απορρίφθηκε.
Ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά τις εκπαιδευτικές άδειες επί 2,5 χρόνια, όπως ορίζει ο νόμος, έως ότου αυτές κόπηκαν παρά το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει καμία παραβατική συμπεριφορά από μέρους του κρατούμενου.
Η κατάσταση της υγείας και των δύο κρατουμένων χαρακτηρίζεται επικίνδυνη από τους γιατρούς καθώς συμπληρώνουν ήδη 12 και 25 μέρες απεργίας πείνας αντίστοιχα.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας για εκπαιδευτικές άδειες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων από την κυβέρνηση και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα
Να δοθούν άμεσα εκπαιδευτικές άδειες στους Νικο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη

Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή