"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.8 C
Trikala

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην έκδοση αδειών οδήγησης, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας / Αδειών Οδικού Μεταφορέα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα, μεταξύ των οποίων (7) υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών σε επαρχιακές πόλεις, καθώς και (2) ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες, κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώθηκαν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, επιδιώκοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Σκοπός τους ήταν να εφοδιάζουν υποψήφιους οδηγούς παράνομα με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε.) / Άδειες Οδικού Μεταφορέα (ADR) που χορηγούνται από σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης Μεταφορέων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο θεωρητική εκπαίδευση, υποβάλλονταν σε εξετάσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα θέματα, τα οποία είτε είχαν απαντήσει την προηγούμενη ημέρα στη σχολή οδηγών είτε κατά την εξέταση καθοδηγούνταν από τους εξεταστές, για τις σωστές απαντήσεις.

Πρωινές ώρες προχθές (03-09-2020), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και στις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στις έρευνες που έγιναν στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (88.732) ευρώ, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση (χειρόγραφες σημειώσεις, Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης κ.λπ.), καθώς και ψηφιακός δίσκος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κ.λπ., καθώς και παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης