"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Τρικάλων για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων πραγματοποίησε την Τρίτη 19/10  παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Τρικάλων ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη σύμπτυξη των τμημάτων που υλοποιείται  τόσο πανελλαδικά  όσο και στο νομό μας με τη δημιουργία νέων πολυπληθών τμημάτων 27 μαθητών, 1ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, από το Υπουργείο και τη ΔΔΕ. Δυστυχώς παρά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα εν λόγω σχολεία λόγω της ακαταλληλότητας των αιθουσών που διαθέτουν να δεχτούν τέτοιο αριθμό μαθητών και με την έξαρση της πανδημίας να καλπάζει και στην πόλη μας, με 101 καταγεγραμμένα κρούσματα σήμερα Τρίτη, θεωρούμε εγκληματική την εμμονή της Διοίκησης να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις την στιγμή μάλιστα που στα Τρίκαλα υπάρχει το εκπαιδευτικό προσωπικό να υποστηρίξει την λειτουργία των τμημάτων.

Το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας έδωσαν εκπαιδευτικοί, γονείς και Διευθυντές των σχολείων. Στο αίτημα μας, αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, των γονέων και των Δ/των να συναντηθούμε με την Δ/ντρια της  ΔΔΕ Τρικάλων, την κ.Ξυνοπούλου για να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα εισπράξαμε την άρνησή της στο να δεχθεί την αντιπροσωπεία παρά μόνο 3 άτομα, επικαλούμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αλήθεια πως είναι δυνατό τα υγειονομικά πρωτόκολλα να απαγορεύουν 6-7 άτομα(όλοι-ες εμβολιασμένοι να παραβρεθούν στο ιδιαίτερα άνετο γραφείο της κ. Δ/ντριας αλλά να επιτρέπουν να στοιβάζονται σαν  «σαρδέλες» 27 μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες;

Τα αιτήματά μας παραμένουν στο ακέραιο:  να ακυρωθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, να καλυφθούν όλα τα κενά στο νομό, τόσο της Γενικής Παιδείας (π.χ. χημικού στην κατεύθυνση στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας, μαθηματικού στο Μουσικό, κ.α.) όσο και στην Ειδική Αγωγή.

          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων συνεδριάζει αύριο  Τετάρτη 20/10 και ώρα 7μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου για να αποφασίσει τις επόμενες δράσεις του για τη δικαίωση των αιτημάτων του. Καλούμε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολείων που θίγονται από αυτή την απαράδεκτη πολιτική κυβέρνησης αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο να  παραβρεθούν στη συνεδρίαση.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης