Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΑΚΕΠ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014 Reviewed by Momizat on . Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί την αντίθεση του ελληνικού λαού στις πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά. Τα κόμματα που από το 1974, Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί την αντίθεση του ελληνικού λαού στις πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά. Τα κόμματα που από το 1974, Rating: 0

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΑΚΕΠ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΑΚΕΠ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί την αντίθεση του ελληνικού λαού στις πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά.

Τα κόμματα που από το 1974, από τη θέση της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης, κυβέρνησαν τη χώρα, έχουν πολυδιασπαστεί κι έχουν αποστερηθεί πάνω από το 50% της εκλογικής τους δύναμης.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής, αναδεικνύουν αναμφίβολα την πολύσημη αντίθεση του ελληνικού λαού στην πολιτική των μνημονίων. Τα 600.000 λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων και η αμφίσημη στάση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των πολιτικών δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, αποτελούν αναμφίβολα την αιτία αναβίωσης εθνικιστικών προτύπων.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί επίσης την ανεπάρκεια των προοδευτικών και ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας να κινητοποιήσουν και να ενοποιήσουν πολιτικά το λαό, να καταργήσουν τα μνημονιακά μέτρα και ν’ απομακρύνουν από την κυβερνητική εξουσία τις πολιτικές δυνάμεις που τα στηρίζουν.

Σήμερα, η κινητοποίηση και η ενοποίηση του λαού σ’ ένα μετωπικό-δημοκρατικό-ριζοσπαστικό κίνημα εξουσίας προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη.

ΑΚΕΠ-Γραφείο Τύπου

Μίκα Στάθη

Αθήνα, 25 Μαΐου 2014

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή