"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική επένδυση με εγκατάσταση δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Φαρκαδόνα, ανακοινώθηκε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Κώστα Σκρέκα,   σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή των Αντιδημάρχων Ειρήνης Κακαίτσα, Ιωάννη Γεωργολόπουλου, Ευάγγελου Κοσμά, Αθανασίου Ζώτου, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Βασιλείου Κουκώνη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Μπαγιώτη, των δημοτικών συμβούλων Κώστα Κοκκινίδη, Γιάννη Μέμηλα, Ελένης Στεργίου Μπότη   και του προέδρου της κοινότητας Φαρκαδόνας Αθανασίου Κούτσικου. 

Στην σύσκεψη, προλόγισε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής. Αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (εταιρία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε.) Λεωνίδα Μπακούρα, τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους να υλοποιηθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Φαρκαδόνας, τονίζοντας πως το έργο αυτό είναι μια από τις προτεραιότητες για τον Δήμο Φαρκαδόνας για καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επιχειρήσεων και τις προοπτικές που ανοίγονται με καθαρότερη για το περιβάλλον και φθηνότερη ενέργεια για όλους. Ξεκινώντας από την Φαρκαδόνα σιγά σιγά το δίκτυο να επεκταθεί και στις άλλες κοινότητες του Δήμου , με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος είπε ο κ. Αγναντής. Την επίσημη ανακοίνωση για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στην Φαρκαδόνα έκανε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ανακοινώνουμε σήμερα κάτι πολύ σημαντικό . Έρχεται το φυσικό αέριο στην Φαρκαδόνα. Αυτό θα σημάνει χαμηλότερο κόστος για τα νοικοκυριά , προστασία για το περιβάλλον και ένα ακόμη βήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Δίνεται μια αναπτυξιακή χροιά καθώς το φυσικό αέριο εκτός από τα νοικοκυριά θα αξιοποιηθεί και από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Θα δημιουργηθούν επίσης νέες θέσεις εργασίας. Όπου έχει πάει το φυσικό αέριο έχει σαν αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος στην ενέργεια για όλους. Να ευχαριστήσω την ΕΔΑ ΘΕΣΣ  και τον κ. Μπακούρα για το έργο που επιτελούν και την συνεχιζόμενη ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε πάρα πολλές περιοχές. Ήρθε και η σειρά του Δήμου Φαρκαδόνας για το φυσικό αέριο. Μέχρι το 2022 αναμένεται να καλυφθούν 3500 χιλιόμετρα αγωγών. 300 νοικοκυριά σε πρώτη φάση θα έχουν φυσικό αέριο και ο στόχος είναι 7500 χιλιόμετρα αγωγών στο σύνολο για τον Δήμο Φαρκαδόνας. Εδώ είμαστε, να στηρίξουμε την επέκταση του δικτύου για πρόσβαση σε φυσικό αέριο . Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει για γρήγορη απολιγνιτοποίηση της χώρας, απόφαση για πλήρη απεξάρτηση της Ελλάδας από τον λιγνίτη.  Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό στην ιστορία της ενεργειακής πολιτικής της χώρας δεδομένου ότι ο λιγνίτης αποτελούσε το κυρίαρχο καύσιμο στο ενεργειακό μίγμα της χώρας για πολλές δεκαετίες. Το 2010 το 60% της ενέργειας ήταν από λιγνίτη και το 2020 ήταν στο 10%. Είμαστε στο στάδιο μετάβασης του καυσίμου από τον λιγνίτη σε καθαρό καύσιμο αλλά μέχρι να γίνει αυτό το καύσιμο βάσης είναι το φυσικό αέριο. Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της πράσινης ενέργειας.” 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή για την άμεση ανταπόκριση να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου ξεκινώντας από την Φαρκαδόνα και στη συνέχεια στις άλλες περιοχές του Δήμου. Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα που στέκεται κοντά μας όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  και στην Φαρκαδόνα. Θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα με σημαντική επένδυση 1,5 εκ. ευρώ  για την ανάπτυξη του δικτύου και τις νέες συνδέσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων καταναλωτών. Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει ο σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου . Κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στη Θεσσαλία και έχουμε μειώσει την τιμή κατά 21% μέσο όρο και στην βιομηχανία κατά 56% για χαμηλό ενεργειακό κόστος για όλους. Οι πολίτες θα είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τον εγκαταστάτη και τον πάροχο, θα μπουν έξυπνοι μετρητές σε καινοτόμα δίκτυα. Να φύγει και η πανδημία και η Ελλάδα να προχωρήσει στον ενεργειακό κλάδο όπως πρέπει, υποστηρίζοντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο την απανθρακοποίηση της οικονομίας και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης