Ανακοινώσεις Τρικαλινών αρχαιολόγων Reviewed by Momizat on . H Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο που οργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο από 1 έως 4/3/2018 H Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο που οργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο από 1 έως 4/3/2018 Rating: 0

Ανακοινώσεις Τρικαλινών αρχαιολόγων

Ανακοινώσεις Τρικαλινών αρχαιολόγων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο που οργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο από 1 έως 4/3/2018 , με τις εξής ανακοινώσεις:

  • Κρυσταλλία Μαντζανά: Εικόνες από τη Συλλογή της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
  • Κρυσταλλία Μαντζανά, Μαργαρίτης Μητσάτσικας, Στυλιανή Λαφαζάνη, Γεώργιος

Κολομπότσιος, Ελένη Τσιμπίδα:  Αποκατάσταση – συντήρηση– ανάδειξη Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και παρεκκλησίου Ταξιαρχών του μοναστηριακού  συγκροτήματος  του Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο Τρικάλων.

  • Μαργαρίτης Μητσάτσικας, Ευαγγελία Ντάφη:  Εργασίες συντήρησης της κόγχης mihrab  στο οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα.
  • Ευαγγελία Ντάφη, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Μαρία Παπαστεργίου: Ένα άγνωστο οθωμανικό μνημείο στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων
  • Κρυσταλλία Μαντζανά, Άννα Σεμερτζίδου: Οι εργασίες συντήρησης των μεταλλικών αντικειμένων από την αρχαιολογική έρευνα στο ναό της Παναγίας Ασπροκκλησιάς Τρικάλων.
  • Αιμιλιανός Γκέκας: Το χειρόγραφο με τον βίο του Αισώπου της μονής Ρουσάνου και η συντήρησή του.
  • Ουρανία Μπαλογιάννη: Μια πρώτη παρουσίαση της επικοινωνιακής πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης μέσα από τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Π.Ε. Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή