"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αναμένεται διαγωνισμός για τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το έργο Σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα ίσως είναι ένα από τα κρισιμότερα για τη χώρα. Ανήκει στη νέα γενιά έργων η οποία θα έρθει να προσθέσει νέες σημαντικές υποδομές στη χώρα και θα ενισχύσει μεταφορικά δίκτυα. Θα είναι η πρώτη σιδηροδρομική επέκταση του δικτύου προς την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο. Θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που έχει ο σιδηροδρομικός χάρτης της χώρας και θα βγάλει από τη σιδηροδρομική απομόνωση περιοχές όπως τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Επιπλέον η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα συμβάλει στην περαιτέρω γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και της σύνδεσης με την Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη. Για τα Ιωάννινα θα σημάνει την αναβάθμιση της πόλης σε συγκοινωνιακό κόμβο, οδικό και σιδηροδρομικό με σημαντικές προεκτάσεις στην ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα συμβάλλει στην ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας καθώς η γραμμή θα εξυπηρετεί 3 Περιφέρειες: Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου ενώ θα τις ενώσει με τα μεγάλα σιδηροδρομικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι δύσκολο και ακριβό έργο, οι μελέτες έχουν πάρει έγκριση από την Ευρώπη και αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός από τον ΟΣΕ που θα δώσει σάρκα και οστά στην μελλοντική υλοποίηση αυτού του έργου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης