Ανανέωση και στο ψηφοδέλτιο Λάρισας για τον Αγοραστό Reviewed by Momizat on . Με 17 νέους υποψηφίους σε σύνολο 28, δηλαδή ανανεωμένο σε ποσοστό 61%, είναι το ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πο Με 17 νέους υποψηφίους σε σύνολο 28, δηλαδή ανανεωμένο σε ποσοστό 61%, είναι το ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πο Rating: 0

Ανανέωση και στο ψηφοδέλτιο Λάρισας για τον Αγοραστό

Ανανέωση και στο ψηφοδέλτιο Λάρισας για τον Αγοραστό

Με 17 νέους υποψηφίους σε σύνολο 28, δηλαδή ανανεωμένο σε ποσοστό 61%, είναι το ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» που ανακοίνωσε χθες στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε μία συμβολική κίνηση μάλιστα, ο κ. Κ. Αγοραστός και οι 28 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιγνάτιο και του επέδωσαν για τις ανάγκες του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας το χρηματικό ισοδύναμο του κόστους της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου.

«Αντί να κάνουμε εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου αποφασίσαμε όλοι μαζί να προσφέρουμε τα χρήματα που θα κόστιζε αυτή η εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με την ευκαιρία και της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, του Πάσχα», εξήγησε ο κ. Κ. Αγοραστός και επανέλαβε την δέσμευση που ανέλαβε εκ μέρους του συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» για «λιτό και απλό προεκλογικό αγώνα προκειμένου το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα κόστιζε αυτός ο αγώνας να τα διαθέσουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέδειξε στις δηλώσεις του τη μεγάλη προσφορά των Λαρισαίων για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο όπως υπενθύμισε, βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορούν να μετέχουν περισσότεροι από 30 υποψήφιοι το μέγιστο.

«Αυτό το ενδιαφέρον, αυτή η διάθεση για συμμετοχή και αγώνα δεν έχει – πιστέψτε με – ιστορικό προηγούμενο. Δεν βρίσκω τα λόγια να ευχαριστήσω όλες και όλους που δήλωσαν «παρών» σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά είναι πως ρόλοι και δουλειά υπάρχουν για όλους, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος εξήγησε ότι σήμερα ανακοινώνονται οι 28 από τους 30 υποψήφιους καθώς οι υπόλοιποι δύο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για λόγους τακτικής. Σε ειδική εκδήλωση προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αξιολόγησε το ψηφοδέλτιο ως «ισχυρό» και το χαρακτήρισε «εγγύηση για ισχυρή νίκη στις εκλογές αλλά και την αποτελεσματική πορεία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας στην επόμενη 5ετία.

Πρόκειται – είπε χαρακτηριστικά – για ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής, ένα ψηφοδέλτιο που το απαρτίζουν διακεκριμένοι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, απ’ όλους τους χώρους της παραγωγής και της επιστήμης, άνθρωποι του μόχθου, της δημιουργίας και της προσφοράς.

Αυτήν την Θεσσαλία θέλουμε να αναδείξουμε: την Θεσσαλία που αγωνίζεται, που παράγει, που δημιουργεί, που μεριμνά για όλους. Το ψηφοδέλτιό μας είναι ακριβώς μια χαρακτηριστική «εικόνα» αυτής της Θεσσαλίας, της Θεσσαλίας που νικά και πετυχαίνει», σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου, τα οποία, όπως είπε, είναι:

-«Ανανέωση. Οι 17 στους 28 υποψήφιους, δηλαδή ποσοστό 61%, είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά δυναμώνοντάς μας με τις νέες ιδέες τους, με το κριτικό τους πνεύμα, με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

-Αρμονική εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όλων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, όλων των ηλικιών.

-Ισχυρή εκπροσώπηση των γυναικών με 7 υποψήφιες και των νέων με υποψήφιους.

-Αξιοποίηση της εμπειρίας και τη διασφάλιση της συνέχειας γιατί στη νέα θητεία είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας να παράγουμε συγκεκριμένο έργο από την πρώτη – κυριολεκτώ – ημέρα.

-Αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης με υποψηφίους που έχουν τα κατάλληλα επιστημονικά εφόδια για να προσφέρουν σε συγκεκριμένους τομείς.

-Ανάδειξη του εθελοντισμού διότι θέλουμε να εκπέμψουμε ακόμη πιο ισχυρό στην κοινωνία το μήνυμα της αλληλεγγύης, του αλτρουϊσμού, της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

 

Το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

– Γαβριήλ Αφροδίτη: Απόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων-Ολική Ποιότητα, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, π. εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

– Γιακοβής Δημήτριος: Αρχιτέκτων Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, διετέλεσε μέλος της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, εργάστηκε ως ωρομίσθιος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, αθλητής και αντιπρόεδρος στον Α.Ο. Φαρσάλων «Αχιλλέας».

– Γούλας Απόστολος: ΜSc Οικονομολόγος, υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εξωτερικός συνεργάτης της ΕΛ.ΣΤΑΤ και ακαδημαϊκός υπότροφος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και μέλλος πολλών συλλόγων δρομέων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος αγώνων Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου και έχει λάβει διακρίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής αγώνων «Run Greece» και αντιπρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισα «Ο Άγιος Νικόλαος».

– Δημότσιος Στέλιος: Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στέλεχος της διεύθυνσης πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου με συμμετοχή σε τρείς ολυμπιάδες παγκόσμια-πανευρωπαϊκά-μεσογειακά, βαλκανικά και πανελλήνια πρωταθλήματα όπου σημείωσε πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σημειώνοντας πανελλήνια ρεκόρ.

– Δραχμάνης Αναστάσιος: Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Φαρσάλων, πρώην πρόεδρος του συνεταιρισμού Σταυρού Φαρσάλων, διατέλεσε αντιπρόσωπος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Φαρσάλων και της ΠΑΣΕΓΕΣ, π. δημοτικός σύμβουλος του π. Δήμου Ενιπέα, π. πρόεδρος της κοινότητας Σταυρού Φαρσάλων.

– Καλαμπάκας Κωνσταντίνος: Φυσικοθεραπευτής με μετεκπαίδευση στις τεχνικές Manual Therapy και Ανατολικής Ιατρικής, αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, εργάστηκε ως υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής στην Ολύμπια ΚΑΕ και στην ΑΕΛ 1964. Υπήρξε υποδιευθυντής του τμήματος φυσικοθεραπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 και υπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας της πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 στο τμήμα της φυσικοθεραπείας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Καλομπάτσιος Χρήστος: Πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Υπηρέτησε Διοικητής επί 25 χρόνια σε διάφορες Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ καθώς και Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων. Ειδικεύτηκε σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και ως ειδικός διαπραγματευτής. Διατελεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, πρώην αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος. Πρώην αντιπρόεδρος στην Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας και πρόεδρος στον Σύλλογο Αργιθεατών Λάρισας.

– Κατσιλέρου Αγαθή: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με ειδικότητα αναισθησιολογίας και εξειδίκευση στη Μ. Βρετανία. Εργάζεται ως ιδιώτης στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ενώ διατέλεσε επιμελήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

– Κυρλόγλου-Κουτσογιαννούλη Ιωάννα: Πτυχιούχος Λογίστρια  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ιδιωτική υπάλληλος

– Λαδόπουλος Γεώργιος: Αγρότης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ, δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Πλατυκάμπου, διατέλεσε αντιπρόεδρος του φορέα διαχείρισης της λίμνης Κάρλας

-Λιάπης Χρήστος: Εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης, πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος, διετέλεσε προϊστάμενος και διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, εισηγητής και επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ).

– Λιούπας Νικόλαος: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου, Ιδιοκτήτης του πολυχώρου Olympic Park, υπεύθυνος της ακαδημίας ποδοσφαίρου Olympic Football Academy.

– Μαμάρα Μαρία: Πρώην στέλεχος της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας ως ελεγκτής Ο.Τ.Α., πρώην Γενική Γραμματέας Ελεγκτών ΟΤΑ Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Ο.Κ.Α.Ν.Α., μέλος του Δ.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Λάρισας. Επίσης διετέλεσε Έπαρχος Ελασσόνας, θεματική αντιπεριφερειάρχης, αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Είναι εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέλος Δ.Σ στον φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και μέλος στην Αναπτυξιακή Ελασσόνας Α.Ε.Ν.Ο.Λ.

– Μανολωκάκη – Καλογεροπούλου Αθανασία : Ιατρός ακτινοδιαγνώστης, διατηρεί  ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στη Λάρισα, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Μπέμπης Απόστολος: Πολιτικός Μηχανικός, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, Επιθεωρητής Ενέργειας και Εκτιμητής – Αξιολογητής Ακινήτων.

– Μπίλλης Απόστολος: Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δραστηριοποιείται στον Αγροτικό τομέα διατηρώντας πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποριόφυτων στο Νέο Περιβόλι Λάρισας. Μέλος συνδικαλιστικών φορέων.

– Παιδής Αθανάσιος: Πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας, περιφερειακός σύμβουλος, Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Καινοτομίας, μέλος της οικονομικής  επιτροπής Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητας, μέλος του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας. Διατέλεσε πρόεδρος Πάλης Κεντρικής Ελλάδας, πρόεδρος του Σωματείου Βαρέων Αθλημάτων Λάρισας 2014, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Παλαίστρα Ελασσόνας,

 – Παπαποστόλου Δημήτριος: Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου Λόφου Φαρσάλων, πρόεδρος του Νομ. Τμήματος .ΑΔΕΔΥ Λάρισας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ», π. πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Κραννώνα

– Παπαχαραλάμπους Γρηγόρης: Οικονομολόγος με μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Διοίκηση. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος, επιστημονικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, μέλος  του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας. Εργάστηκε στο Οικονομικό & Νομισματικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο, στον ΣΘΕΒ, στην π. Νομαρχία Λάρισας και στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

– Παυλονάσιος Νικόλαος: Αγρότης, αντιπρόεδρος στην Πανελληνιά Ένωση Νέων Αγροτών, πρώην πρόεδρος στην Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας, μέλος στο ΔΣ της ΕΑΣ Φαρσάλων.

– Πετρωτός Κωνσταντίνος: Xημικός Μηχανικός – Μηχανικός Τροφίμων & Αγροτικών Βιομηχανιών, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας με βραβεία Αριστείας και Καινοτομίας, συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Επιστημόνων Τεχνολόγων Τροφίμων, μέλος της Εταιρίας Γεωπόνων Τεχνολόγων Τροφίμων, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του 303 ΠΕΒ.

– Πινακάς Βασίλειος: Ιατρός Ειδικός Παθολόγος με μεταπτυχιακό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, αναπληρωτής υπεύθυνος στην Μονάδα Υποκατάστασης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, γραμματέας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων Λάρισας, μέλος της Εταιρίας Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, εθελοντής στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ιατρικής Λάρισας.

– Πουλτσίδη Αντιγόνη: Γενική χειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, λέκτορας χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση στη χειρουργική του μαστού, μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, με συμμετοχή, δημοσιεύσεις και βιβλιογραφία σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού.

– Ρέτζιος Αθανάσιος: Στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ολυμπιονίκης στην εθνική ομάδα κωφών ποδοσφαίρου, Πρόεδρος επιμορφωτικού συλλόγου  Κωφών βαρήκοων Ν. Λάρισας, μέλος των δασκάλων νοηματικής γλώσσας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών, μέλος της Ομοσπονδίας κωφών Ελλάδος, δάσκαλος νοηματικής γλώσσας, αυτοδύτης.

– Σάκκας Γεώργιος: Απόφοιτος της Παντείου με μεταπτυχιακά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, πρώην πρόεδρος τη κοινότητας Βερδικούσιας, δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας. Διετέλεσε διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της και διευθυντής Ιδιωτικών Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση), μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ν. Λάρισας.

– Σιδερόπουλος Χρήστος: Αγρότης, περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικών Θεμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πρώην αντινομάρχης,, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών Λάρισας

– Σταυροθεοδώρου Ελένη: Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακά στην Εφαρμοσμένη Μηχανική και την Χωρική Ανάλυση, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διατέλεσε Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, πρώην γενική γραμματέας στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος-Τμήμα Νομού Λάρισας, διετέλεσε Μέλος της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

– Φλώρος Παναγιώτης: Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ 2012 και ενεργό μέλος σαν αθλητής αυτού.

 

 

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή