Αναστάτωση με πολεμική διαφήμιση στην ιστοσελίδα των “Ξωτικών” (update) Reviewed by Momizat on . Εντονες διαμαρτυρίες δεχθήκαμε χθες από πολλούς αναγνώστες για διαφήμιση στην ιστοσελίδα του «Μύλου των ξωτικών». Συγκεκριμένα, αρκετοί μάς ανέφεραν ότι στην εν Εντονες διαμαρτυρίες δεχθήκαμε χθες από πολλούς αναγνώστες για διαφήμιση στην ιστοσελίδα του «Μύλου των ξωτικών». Συγκεκριμένα, αρκετοί μάς ανέφεραν ότι στην εν Rating: 0

Αναστάτωση με πολεμική διαφήμιση στην ιστοσελίδα των “Ξωτικών” (update)

Αναστάτωση με πολεμική διαφήμιση στην ιστοσελίδα των “Ξωτικών” (update)

Εντονες διαμαρτυρίες δεχθήκαμε χθες από πολλούς αναγνώστες για διαφήμιση στην ιστοσελίδα του «Μύλου των ξωτικών». Συγκεκριμένα, αρκετοί μάς ανέφεραν ότι στην ενότητα «Δείτε ζωντανά», υπάρχει για περίπου 30 δευτερόλεπτα μια διαφήμιση με πολεμικά παιχνίδια! Με αεροπλάνα που βομβαρδίζουν πόλεις, εμπλέκονται σε αερομαχίες και άλλα τέτοια «ωραία».

Επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, προσπαθήσαμε να δούμε τι συμβαίνει, από τη στιγμή που δεν εμφανιζόταν η διαφήμιση σε κάθε υπολογιστή.

diaf-milosΡωτώντας πας στην πόλη, οπότε καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα εξής στοιχεία:
Η διαφήμιση δεν προέρχεται από τον Μύλο, αλλά από την εταιρία livestream, μέσω της οποίας μεταδίδεται ζωντανά η εικόνα από 4 σημεία της διοργάνωσης. Για παράδειγμα, η ίδια σελίδα σε άλλη χώρα, όπως μας πληροφόρησαν, έδειχνε κάποια στιγμή, μετά τα αεροπλάνα, ελβετική εταιρία τηλεπικοινωνιών. Η διαφήμιση, επίσης, δεν εμφανίζεται σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, με τον Mozilla δεν εμφανίζεται, με τον Chrome εμφανίζεται. Επίσης, θα πρέπει κάποιος να έχει ενεργοποιήσει και την επιλογή adblock, δηλαδή μπλοκάρισμα διαφήμισης. Κάποια προγράμματα περιήγησης, την έχουν εκ των προτέρων, κάποια όχι. Είναι, όμως, δυνατό, κάθε χρήστης να την ενεργοποιήσει. Δεν είμαστε και μπακάλικο, εξάλλου!
Για το θέμα, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του “Φυσάει Κόντρα” κ. Δημ. Παπαθανασίου σημείωσε δηκτικά: ωραίο χριστοουγεννιάτικο μήνυμα… Καλό για τις τσέπες των επιτησείων, πολύ κακό όμως για τα παδικά μάτια..
Πάντως, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, υπάρχει λύση.. Τώρα που το θέμα γνωστοποιήθηκε, να απευθυνθεί η οργανωτική επιτροπή στην εταιρία και να ζητήσει να μην εμφανίζονται διαφημίσεις.Καμία διαφήμιση δηλαδή. Οπως έκανε πέρυσι. Αληθεύει, όμως, ότι απαιτείται η καταβολή ενός ελάχιστου ποσού, περί τα 350 ευρώ;  Παιδιά βλέπουν τη σελίδα…
Θανάσης Μιχαλάκης

 * Η φωτό ανοίγει σε νέα καρτέλα

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή