"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ανασφάλιστοι οι 40.000 από τους 65.000 μηχανικούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

mihanikoi_-_kranos_-_ergaleia
Το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής, και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ παίρνει τέλος μετά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Προηγήθηκαν δύο συναντήσεις του α’ αντιπρόεδρου του ΤΕΕ που ασκεί καθήκοντα προέδρου Θ. Σεραφίδη και του προέδρου της αντιπροσωπείας Γ. Κυριακόπουλου, με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ, το υπουργείο Εργασίας θα φέρει νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποκτήσουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ανασφάλιστοι μηχανικοί, καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 40.000 μηχανικοί, επί συνόλου 65.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω φτώχειας και είναι ανασφάλιστοι.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, δεσμεύεται:

* Να προωθήσει το συντομότερο δυνατόν νομοθετική ρύθμιση αναμόρφωσης του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα αντιμετωπίζει θετικά τόσο το αίτημα της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας όσο και τον αριθμό των ασφαλιστικών κατηγοριών σε νέα ορθολογική βάση.

* Να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες σε νομοθετικό και διοικητικό επίπεδο ώστε στην περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών κατηγοριών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ να μην εφαρμοστούν και να ακυρωθούν στην πράξη τυχόν καταλογισμοί των εξωπραγματικών αναδρομικών αυξήσεων και εισφορών των προηγούμενων ετών. Η διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ έλαβε απόφαση ότι τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στις 15.5.2015 και θα είναι πληρωτέα μέχρι τις 30.6.2015.

* Να επιταχύνει τις διαδικασίες για την άμεση απονομή προσωρινής σύνταξης ως ποσοστό της συνολικής σύνταξης στους δικαιούχους μηχανικούς που καταθέτουν σχετική αίτηση.

* Να ανακληθεί η λίστα οφειλετών που μεταβίβασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΤΑΑ στις εφορίες ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος κατασχέσεων και άλλων συνεπειών εις βάρος των μηχανικών, οι οποίοι, λόγω κρίσης, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Επίκειται επίσης η ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, εκκρεμότητα ετών, αφού προηγηθεί η επικαιροποίηση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης