"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ανασφαλή σχολεία και φροντιστήρια επιβάλει η κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25

Το προαναγγελθέν φιάσκο με το άνοιγμα των σχολείων, με αστεία πρωτόκολλά και χωρίς κανένα μέσο προστασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την πρώτη κιόλας μέρα.

Μόλις μέσα στο Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε η μεγάλη έλλειψη τεστ παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε άπλετο χρόνο όλο το διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών για να τα προμηθευτεί και να τα διαθέσει.

Γελοία τουλάχιστον η κυβερνητική αντίδραση στην έλλειψη αυτή με τους γονείς μαθητές να καλούνται να διενεργούν τεστ στα προαύλια και στα πεζοδρόμια για να επιστρέψουν στο μάθημα και τέλος τα αποτελέσματα που σύμφωνα με το Υπουργείο ανέρχονται σε 15.547 νέα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα τη στιγμή μάλιστα που περίπου 200.000 εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο τεστ.

Είναι συνεπώς επόμενο τα κρούσματα να εκτοξευθούν τις επόμενες ημέρες με τη λειτουργία των σχολείων χωρίς σοβαρά μέτρα προστασίας. Ήδη από την πρώτη μέρα περίπου 6.500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα με τα  σχολεία να είναι ουσιαστικά ανοιχτά μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης. Ενώ τα κενά είναι έντονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε 850 προσλήψεις που θα γίνουν στο απροσδιόριστο μέλλον.

Παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών για την έκρηξη κρουσμάτων που θα ακολουθούσε το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών, η κυβέρνηση συνειδητά προχώρησε στο ριψοκίνδυνο πείραμα αφήνοντας απροστάτευτη την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της μαζί με τις οικογένειές τους.

Με επιεικώς γελοίες κινήσεις  η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μια εικόνα «κανονικότητας» την ώρα που η εκπαιδευτική διαδικασία έχει καταρρεύσει πλήρως.

Μέσα στην υποκρισία και την πλήρη ουσιαστικά αδιαφορία για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση, που τάχα ενδιαφέρεται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων άφησε χωρίς καμία πρόβλεψη να ανοίξουν τα φροντιστήρια ήδη από την 3η Ιανουαρίου και την ίδια αδιαφορία δείχνει και τώρα.

Εδώ και μία εβδομάδα τα φροντιστήρια λειτουργούν χωρίς σαφείς οδηγίες με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με αποτέλεσμα κάθε φροντιστηριακή μονάδα να κινείται όπως νομίζει με άλλες να καταφεύγουν στην τηλεκπαίδευση, άλλες να κινούνται σύμφωνα με τα μέτρα της προηγούμενης περιόδου και άλλες να μη λαμβάνουν κανένα μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και βρέθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό θετικά στον Covid 19 έχουν ξεκινήσει και τα φροντιστηριακά τους μαθήματα. Έγκαιρα το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΚ) είχε ζητήσει την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων τουλάχιστον για μία εβδομάδα με την κυβέρνηση να αδιαφορεί προκειμένου να μην χαλάσει τα χατίρια των μεγαλοφροντιστηριαρχών.

Ακόμα και τώρα δεν έχει εκδοθεί καμία ουσιαστική οδηγία ενώ στους  καθηγητές των φροντιστηρίων δεν παρέχονται δωρεάν σελφ τεστ παρά την υποχρέωσή τους να διενεργούν σελφ τεστ. Επιπλέον κανένα πρωτόκολλο δεν έχει εκδοθεί για το υπό ποιες συνθήκες κλείνει ένα τμήμα, πόσοι πρέπει να βρίσκονται εντός των χώρων των φροντιστηρίων κλπ.

Είναι συνεπώς  ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας παρά μόνο για τα κέρδη εταιρειών για αυτό ανοίγει τα σχολεία με γελοία μέτρα και αφήνει στην τύχη τους τα φροντιστήρια σε πολύ χειρότερες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης