Αναταράξεις και αγωνία Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής Σε δύσκολη θέση είναι η χώρα μας, η κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα, το Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής Σε δύσκολη θέση είναι η χώρα μας, η κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα, το Rating: 0

Αναταράξεις και αγωνία

Αναταράξεις και αγωνία

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Σε δύσκολη θέση είναι η χώρα μας, η κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα, το οποίο σύστημα κλονίζεται συνθέμελα και δείχνει πως έρχεται η ώρα της αλλαγής. Η επιπολαιότητα και οι αδικίες του ΕΝΦΙΑ, το ρατσιστικό νομοσχέδιο, η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, η πρωτοφανής φτώχεια και ανεργία και το οικονομικό των ενστόλων, δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές της κυβέρνησης, τις σχέσεις των εταίρων δηλ. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του αποτυχημένου και στημένου πολιτικού σκηνικού. Η ανησυχία του Μαξίμου είναι μεγάλη, παρά τις προσπάθειες του Σαμαρά και των Βολεμένων να δείξουν πως όλα … πάνε… καλά.. και η ανάπτυξη… είναι στο δρόμο…!
Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και η τρικυμία που προκλήθηκε, από το ληστρικό ΕΝΦΙΑ στον λαό αλλά και στους βουλευτές, κανένας δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το να γίνονται πλέον οι συζητήσεις με την Τρόικα στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα, ήταν ένας κακός πολιτικός ελιγμός, χωρίς ουσία και δεν ξεγέλασε τους πολίτες. Όλα δείχνουν πως ο τρόπος που πολιτεύονται οι Σαμαράς – Βενιζέλος δεν λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας και ούτε λίγο ούτε πολύ μια βραδυφλεγής βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί και να διαλύσει τους ψευτοΔεξιούς και τους ψευτοΣοσιαλιστές.
Το σοκ και τα λάθη του ΕΝΦΙΑ έπληξαν βάναυσα ένα εκατομμύριο Έλληνες και τους έφεραν σε απόγνωση, παρά τους … κεραυνούς… του Σαμαρά για το θέμα αυτό. Τώρα ήρθε και νέο χτύπημα με την εγκύκλιο για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 10.000 Ευρώ και για ΦΠΑ άνω των 3.000 Ευρώ. Η απειλή δίωξης για τόσο χαμηλά ποσά (κακούργημα), όταν πολιτικά πρόσωπα που έκλεψαν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια και οδήγησαν την κοινωνία στην καταστροφή, είναι ακόμα ελεύθερα και είναι και Εθνοπατέρες…, που θέλουν να το παίξουν… Σωτήρες, η απειλή λοιπόν αυτή προκάλεσε θύελλα και γερό ταρακούνημα.
Η αγωνία, που έχουν οι κυβερνώντες για το δικό τους μέλλον, είναι έκδηλη και έντονη. Γι’ αυτό έγινε και το … προσκλητήριο για ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ…Βουλευτές και στελέχη, προκειμένου να ξαναζωντανέψουν τα Ιουλιανά της δεκαετίας του 60 και να βρουν κι άλλους Τσιριμώκους προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και να μην πάνε φυλακή για την Ληστεία του κράτους. Μακάρι ο συμπατριώτης μας Φώτης Κουβέλης να μην φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα.
Δυόμισυ χρόνια είναι στην εξουσία η πρωτοφανής και απαράδεκτη συνεργασία Σαμαρά και Βενιζέλου και δεν έκαναν τίποτε για να αλλάξει το κράτος. Η αγωνία τους δεν είναι για το πώς και πότε μπορεί να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά για το πώς θα συντηρηθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα. Πάντως οι διαφοροποιήσεις, Βουλευτών και Υπουργών της συγκυβέρνησης για πολλά θέματα δείχνουν πως ο αέρας των Εθνικών Εκλογών όλο και πλησιάζει γιατί έτσι και μόνο έτσι μπορεί να ξεκαθαρίσει η πολιτική κοπριά του Αυγεία.
Όσα προσκλητήρια κι αν κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ο λαός και οι πολιτικοί γνωρίζουν πως την προδοσία πολλοί την αγάπησαν τους προδότες, όμως, κανένας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή