Ανατριχίλα… Reviewed by Momizat on . Σαν σήμερα το 1798, στον πύργο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, στραγγαλίστηκε με την προσφιλή στους Οθωμανούς χορδή τόξου ο Ρήγας Βελεστινλής, ο πρωτομάρτυρας του Αγώ Σαν σήμερα το 1798, στον πύργο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, στραγγαλίστηκε με την προσφιλή στους Οθωμανούς χορδή τόξου ο Ρήγας Βελεστινλής, ο πρωτομάρτυρας του Αγώ Rating: 0

Ανατριχίλα…

Ανατριχίλα…

Σαν σήμερα το 1798, στον πύργο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, στραγγαλίστηκε με την προσφιλή στους Οθωμανούς χορδή τόξου ο Ρήγας Βελεστινλής, ο πρωτομάρτυρας του Αγώνα, ο προφήτης της ελευθερίας.

Τα λόγια του φωτιά, οι πράξεις του γενναίες. Το πτώμα του πετάχτηκε στον Δούναβη, αλλά από εκεί πλημμύρισε όλα τα Βαλκάνια: “Ως πότε παλληκάρια;”

Ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λόχος των Διεθνών Ταξιαρχιών στον εμφύλιο της Ισπανίας ονομάστηκε “Ρήγας Φεραίος”, δείχνει όμως την ακτινοβολία του, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Αν ζούσε σήμερα, θα διώκονταν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο ως επαναστατικό στοιχείο για όλα όσα έχει γράψει, αλλά αυτό είναι ένα μια άλλη ιστορία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Κώστας Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή