"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ανατροπή εκ θεμελίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Είχαμε προχθές την ευκαιρία να γιορτάσουμε δύο μεγάλα γεγονότα. Ένα Ιστορικό, για την Εθνεγερσία του 1821 και ένα θρησκευτικό, με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Κατάμεστες οι Εκκλησίες και οι χώροι των παρελάσεων από Λαό, για να τιμήσουν τους αγωνιστές του 1821, που ήταν πλούσιοι και φτωχοί, λαϊκοί και ρασοφόροι και για να υπμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο, με το «Άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη ειπείν τη Θεοτόκω το χαίρε».

Ανεπανάληπτες στιγμές Εθνικής υπερηφάνειας και θρησκευτικού κάλλους.

Ευτυχώς, που στην ζωή μας υπάρχουν και τέτοιες στιγμές, που μας αναζωογονούν και μας κάνουν να σκεφτούμε ποιοι είμαστε, από πού ήρθαμε και που πάμε.

Και αυτό λέγεται, γιατί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας, απ’ όλες τις πλευρές, δεν είναι μόνο κακή αλλά και επικίνδυνη.

Πάντως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή της στο Σύνταγμα, μετά την παρέλαση, δεν είπε ούτε μία λέξη για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή και να μην πιστεύει στην Ορθοδοξία, αλλά, όταν κάποιος είναι θεσμικό πρόσωπο, όπως η εκλεκτή του Μητσοτάκη, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τότε οφείλει να γνωρίζει πως με βάση το Σύνταγμα, που καθημερινά το κουρελιάζουν όλοι τους, η επικρατούσα θρησκεία στην χώρα μας είναι η Ορθοδοξία.

Γι’αυτό και το 90%, σχεδόν των πολιτών είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Εάν ο Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά στον Λαό τα σχέδιά του, για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι απόλυτα βέβαιο, πως δεν θα γινότανε ποτέ Πρωθυπουργός.

Τα λάθη του Μαξίμου είναι πολλά και η πικρία των πολιτών και η οργή, για τον τρόπο που διαφεντεύουν την χώρα είναι πρωτόγνωρα. 

Όλα δείχνουν, πως θα έχουμε Ανατροπή… εκ θεμελίων στο πολιτικό σύστημα.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η έκθεση του Υπουργίου Εξωτερικών των Η.Π.Α., που κάνει λόγο για κακοποίηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για έλλειψη ελευθερίας του Τύπου και για τις Υποκλοπές.

«Βόμβες» επίσης έρριξε τις προάλες ο Νίκος Αναστασιάδης, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά του Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι προωθούσε αίτημα στις Η.Π.Α. για διακοπή των γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής Α.Ο.Ζ., προκειμένου να προχωρήσει ο … Ελληνοτουρκικός διάλογος.

Οι χαρακτηρισμοί του Αναστασιάδη εξευτελίζουν την πολιτική ικανότητα του Μητσοτάκη, για τα Ελληνοτουρκικά.

Για το θέμα της συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου με τους Τούρκους μίλησε και η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας, πως αυτό δεν είναι «ΤΑΜΠΟΥ».

Τα νησιά του Αιγαίου και οι Έλληνες κάτοικοι δεν είναι… περιουσικά στοιχεία της «Αγίας Οικογένειας» για να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει.

Κανένας δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από την … επίθεση φιλίας της Τουρκίας προς την Ελλάδα και γιατί οι … λύκοι έγιναν… αρνιά. Γιατί; Ο Ερντογάν, προχθές μίλησε πάλι για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πάμε σε πρόωρες Εκλογές με αντιθεσμικό τρόπο, με μυστικοπάθεια, για την ημερομηνία, και με κάποιο βαθμό επικινδυνότητας και οξύτητας και με έντονο τοξικό κλίμα.

Η τελευταία συνέντευξη του Πρωθυπουργό ήταν συγκλονιστική για τον ίδιο και έδειξε πως έρχεται το τέλος της Πρωθυπουργικής του θητείας.

Είπε πάλι πολλά ψέματα, για την οικονομία, για την κοινωνία και υποσχέθηκε… μεταρρυθμίσεις. Τέσσερα χρόνια, που κυβερνά, γιατί δεν έκανε τίποτε;

Επίσης έδειξε μεγάλη ασέβεια για το έγκλημα στα Τέμπη και για τις ψυχές , των δολοφονηθέντων συμπολιτών μας, με την … προσωποποίηση των ευθυνών.

Δηλαδή φταίνε μόνο οι Σταθμάρχες και οι Κλειδούχοι, που η κυβέρνηση τους διόρισε, και δεν φταίει σε τίποτε ο Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μαζί με άλλους δέκα προκατόχους του;

Φυσικά δεν είπε τίποτα για το ποιοί έφαγαν τα 27 δις.ευρώ, που δόθηκαν για τον … εκσυχρονισμό του Ο.Σ.Ε. από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ο Μητσοτάκης, τα έχει … χαμένα, γιατί γνωρίζει πως έρχεται το τέλος και γι’ αυτό έχει αυτή την αδικαιολόγητη συμπεριφορά.

«Το γαρ πολύ τις θλίψεως γεννά παραφροσύνη» όπως έλεγε ο Καισάριος Δαπόντε, Έλληνας Ιερομόναχος (1713-1784).

Ο Πρωθυπουργός…. Βάλλεται από παντού και τον αμφισβητεί η πλειοψηφία των πολιτών και φυσικά δεν μπορούν να τον σώσουν τα «καλάθια» του Γεωργιάδη.

Με βάση την τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕ, το 74,40% των πολιτών δεν μαγειρεύει, παρά τα ψέματα του Κώστα Σκρέκα. Το 40% έκοψε το μπάνιο και το 83% απορρίπτει τις φαιδρότητες του Άδωνη.

Οι λογαριασμοί για το Αέριο και το Ρεύμα ΄… σπέρνουν εγκεφαλικά στους πολίτες.

Η αμφισβήτηση του Λαού είναι μεγάλη και η … κατάρα του ρουσφετιού με το έγκλημα των Τεμπών είναι η χαριστική βολή για τα τρία κόμματα εξουσίας δηλ. Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα είναι αυτή που γιορτάσαμε προχθές την 25η Μαρτίου με την Εθνεγερσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με την Υπηρηφάνεια και την Πίστη και όχι αυτή που ζούμε σήμερα, εξ αιτίας της έλλειψης ικανού πολιτικού προσωπικού, της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

Πόσο προφητικός ήταν ο Κωστής Παλαμάς, στον Δωδεκάλογο του Γύφτου, (1907) που γράφει:

«και μην έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου κακού την σκάλα
για τ΄ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αισθανθείς να σου φυτρώνουν ω χαρά!
τα φτερά τα προτινά σου τα μεγάλα».

Όλοι το περιμένουν και όλοι το εύχονται εκτός από τους Ολιγάρχες και τους «Νταβαντζήδες» του παρακράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης