Ανατροπή: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου- Θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι Reviewed by Momizat on . Ανοιχτό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Οπως είπε στον ΣΚΑΪ "τίποτα δεν είναι δεδομέ Ανοιχτό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Οπως είπε στον ΣΚΑΪ "τίποτα δεν είναι δεδομέ Rating: 0

Ανατροπή: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου- Θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Ανατροπή: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου- Θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Ανοιχτό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ “τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away.”

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα. “Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…”.

Κικίλιας: Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα άφησε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

“Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει” εξήγησε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

“Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα” ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Γεραπετρίτης: Ενδεχόμενο για νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν σήμερα Πέμπτη το πρωί και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι είναι “ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά”

Οπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και ” δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο”.

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Ιανουαρίου

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι ισχύει ο απόφαση για άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της στον Alpha ανέφερε πως οι φήμες περί μη ανοίγματος των σχολείων δεν ισχύουν, προσθέτοντας ότι τα σχολικά ιδρύματα θα ανοίξουν κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στην απόφαση, βάσει της εισήγησης των Ειδικών, που προβλέπει τη διά ζώσης επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 11/1 καθώς και την εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων από την Παρασκευή 8/1.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή