“Ανατροπή” στην εμφάνιση Θ. Καμπαγιάννη, λόγω Καρατζαφέρη Reviewed by Momizat on . Δεν θα μετάσχει τελικά στη σημερινή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο Mega ο συντοπίτης Θανάσης Καμπαγιάννης. Ως μέλος του ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Καμπαγιά Δεν θα μετάσχει τελικά στη σημερινή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο Mega ο συντοπίτης Θανάσης Καμπαγιάννης. Ως μέλος του ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Καμπαγιά Rating: 0

“Ανατροπή” στην εμφάνιση Θ. Καμπαγιάννη, λόγω Καρατζαφέρη

“Ανατροπή” στην εμφάνιση Θ. Καμπαγιάννη, λόγω Καρατζαφέρη

Δεν θα μετάσχει τελικά στη σημερινή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο Mega ο συντοπίτης Θανάσης Καμπαγιάννης. Ως μέλος του ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Καμπαγιάννης θα μετείχε στο πάνελ με θέμα «Η βία, τα άκρα, η Χρυσή Αυγή». Όμως, το ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή του χθες το μεσημέρι, ανέφερε ότι «δεν θα γίνει συνομιλητής του ΛΑ.Ο.Σ. μέσα από την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη». Και εξηγεί: «Η πρόσκληση για συμμετοχή στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μέρους της ΚΕΕΡΦΑ. Το πάνελ με την συνολική του σύνθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τον Καρατζαφέρη, στη θέση μάλιστα του συνομιλητή στην αναζήτηση ευθυνών για την άνοδο των φασιστών της Χρυσής Αυγής λες και το ΛΑ.Ο.Σ δεν ανήκει στη ίδια πτέρυγα της φασιστικής ακροδεξιάς».

Στη συνέχεια, αναφέρει: «Το αντιφασιστικό κίνημα δεν βγήκε στους δρόμους και τις γειτονιές για να σταματήσει την Χρυσή Αυγή και να την αντικαταστήσει με ένα άλλο φασιστικό κόμμα. Δεν ξεχνάμε ότι το ΛΑ.Ο.Σ με την ρατσιστική του ατζέντα, την επιθετική του πολιτική κατά της αριστεράς, την συνεργασία του με τους χρυσαυγίτες στα πογκρόμ κατά των μεταναστών στις γειτονιές όπως του Άγιου Παντελεήμονα έστρωσε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή.

Η επανανομιμοποίηση συνομιλητών της ακροδεξιάς μαζί με την επαναφορά της «θεωρίας των δύο άκρων» διευκολύνει της κινήσεις της ΝΔ κατά των μαζικών αντιδράσεων του κινήματος».

Ο εκ Τρικάλων δικηγόρος, γιος του παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου βουλευτή στη δεκαετία του ’80, Γιάννη Καμπαγιάννη, έχει δραστηριοποιηθεί στον τροτσικιστικό χώρο και μετέχει σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΕΕΡΦΑ. Η απόφαση αυτή σαφώς και θα συζητηθεί. Το Mega μάλιστα άλλαξε και το τηλεοπτικό σποτ για την προαναγγελία της εκπομπής. Στην αρχή απλώς έκοψαν το όνομα του Θ. Καμπαγιάννη, αναφέροντας απλώς ότι «παρεμβαίνουν: ο Γιώργος Καρατζαφέρης», αφήνοντας ένα κενό, στο ποιος άλλος παρεμβαίνει. Στη συνέχεια άλλαξε ολόκληρη η εκφώνηση, σε «παρεμβαίνει: ο Γιώργος Καρατζαφέρης». Στην ίδια εκπομπή, σήμερα το βράδυ, μετέχουν οι: Γιάννης Μιχελάκης (από τη ΝΔ), Θ. Πάγκαλος (από το…  ΠΑΣΟΚ;), Μαρία Ρεπούση (από τη ΔΗΜΑΡ), Νίκος Σοφιανός (από το ΚΚΕ), Γιάννης Ζουγανέλης (ο εξαίρετος πολιτικοποιημένος συνθέτης), Ανδρέας Πετρουλάκης (ο αγαπητός σκιτσογράφος της «Καθημερινής») και η Σώτη Τριανταφύλλου (η διάσημη συγγραφέας που εσχάτως έχει δεχτεί πολλά πυρά από την αριστερά, για την προώθηση της θέσης περί «δύο άκρων», με έναν δικό της τρόπο).

Πάντως, πραγματικά προκαλεί απορία, πώς και γιατί εμφανίζεται ξανά, εσχάτως, ο Γ Καρατζαφέρης σε διάφορα πάνελ. Σε κύκλους της αριστεράς και όχι μόνο, λέγεται ότι θα επιχειρηθεί η επανεμφάνισή του, ως τρόπος «απάντησης» στην καθοδική πορεία της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει ότι «και σκάλες θα καθάριζε στη ΝΔ», ενώ πριν κάποιους μήνες, το όνομά του είχε ακουστεί ως φήμη, για στήριξη από τη ΝΔ ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων.

Βεβαίως, την ώρα που θα προβάλλεται η «Ανατροπή», ο Νίκος Χατζηνικολάου θα έχει ως προσκεκλημένο «στον ενικό», στο ΣΤΑΡ, τον Αλέξη Τσίπρα.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή