Ανατροπή στον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών! Reviewed by Momizat on . Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σύμφωνη με αυτή του Γ'Τμήματος του ΣΤΕ που προβλέπει πως οι διορισμοί εκπαιδευτικων με το 40% προυπηρεσία, 24μηνο, 30μηνο Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σύμφωνη με αυτή του Γ'Τμήματος του ΣΤΕ που προβλέπει πως οι διορισμοί εκπαιδευτικων με το 40% προυπηρεσία, 24μηνο, 30μηνο Rating: 0

Ανατροπή στον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών!

Ανατροπή στον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών!

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σύμφωνη με αυτή του Γ’Τμήματος του ΣΤΕ που προβλέπει πως οι διορισμοί εκπαιδευτικων με το 40% προυπηρεσία, 24μηνο, 30μηνο αντίκειται στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας (άρθρα 4 παρ. 1 και 103 παρ. 7 Συντάγματος).

Όπως σχολιάζει ο Βασίλης Καλόγηρος με την απόφαση αυτή που δίνει κατεύθυνση για «όλα ΑΣΕΠ» ίσως να «αναχαιτίζονται» σκέψεις για διορισμούς εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία ενώ αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ενδεχομένως να ανάβει το «πράσινο φώς» για να διεκδικήσουν το διορισμό τους δεκάδες εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ όπως και την αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Η απόφαση καταργεί αναδρομικά την μεταβατική περίοδο του άρθρου 9 του νόμου 3848/2010 ο οποίος αναφέρει τα παρακάτω:

Παράγραφος 1 του άρθρου 9 – μεταβατικές διατάξεις (νόμος 3848/2010)

Κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011−2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους κατά την παράγραφο 2 ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρω- τών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να παρα- τείνεται η μεταβατική περίοδος του προηγούμενου εδαφίου έως τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

Τι έχει αναφέρει ο Τάσος Κουράκης πριν λίγες μέρες για τους Διορισμούς Εκπαιδευτικών: Σας λέω όμως ότι αναγνωρίζουμε μεταξύ άλλων, πως οι αναπληρωτές με πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία, πολλοί δε απ’ αυτούς όντας επιτυχόντες προηγούμενων ΑΣΕΠ και μη διορισθέντες επειδή δεν άνοιξαν θέσεις, σε κάθε δε περίπτωση άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν στην εκπαίδευση στο πλαίσιο προηγούμενων διατάξεων που καταργήθηκαν αιφνιδιαστικά εκ την υστέρων, είναι δίκαιο εργασιακά και χρήσιμο για τη δημόσια εκπαίδευση να ενταχθούν μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση και αναζητούμε τους τρόπους.

Αίτημα της ΔΟΕ και του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών για το θέμα των διορισμών είναι η ποσώστοση να είναι κατά 60% από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 και κατά 40% από τον ενιαίο πίνακα .

Χωρίς να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, η σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας κινιούνται στην δημιουργία δύο πινάκων:

1) Στον πρώτο θα θα εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί με βάση την προϋπηρεσία τους όσοι έχουν πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση
2)Στον δεύτερο πίνακα θα εντάσσονται επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε πρώτη φάση θα μετράει η βαθμολογία καθώς αυτό κρίνει την σειρά κατάταξης στον πίνακα, και σε δεύτερη φάση θα προστίθενται μόρια από ακαδημαϊκούς τίτλους και προσόντα.

 alfavita.gr 

Διαβάστε ΕΔΩ: Κουράκης: Το 2015-16 μονιμοποιούνται αναπληρωτές με “πολύχρονη προϋπηρεσία” και αδιόριστοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή