"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ανατροπή στο ασφαλιστικό των μηχανικών – Δίκαιη απόφαση με υποστηρικτή τον Tρικαλινό δικηγόρο Στέφανο Μάντζαρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση πολιτικού μηχανικού

Ειδικότερα με την απόφαση 5716/2018, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε πολιτικό μηχανικό, ο οποίος ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση συνταξιοδότησης του, παρότι όφειλε εισφορές ύψους 34.644,35 ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά που δικαιώνεται ανάλογη περίπτωση

Νομική τεκμηρίωση

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο μετά και το από 10/3/2017 υπόμνημα που κατέθεσε ο Δικηγόρος Τρικάλων Στέφανος Μάντζαρης, δέχτηκε ότι η άρνηση του Διευθυντή Συντάξεων και Ασφάλισης του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, να χορηγήσει σύνταξη στον προσφεύγοντα, “αντίκειται στο άρθρο 22, παρ. 5 του Συντάγματος και στην αρχή της αναλογικότητας”, δεδομένου ότι “ο προσφεύγων κατέβαλε επί 38 έτη κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές”, κατοχυρώνοντας συνταξιοδοτικό δικαίωμα και ότι στη συνέχεια, λόγω του ότι περιήλθε σε οικονομική αδυναμία δεν είχε την δυνατότητα να καλύψει τα οφειλόμενα.
Το πρώην ΤΣΜΕΔΕ είχε αρνηθεί να χορηγήσει σύνταξη στον ασφαλισμένο και να του δώσει την δυνατότητα να συμψηφίσει τις οφειλές του, επικαλούμενο σχετικό νόμο.

Δεδικασμένο

Η νέα δικαστική απόφαση ασφαλώς δημιουργεί δεδικασμένο για τους μηχανικούς ασφαλισμένους στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ αλλά και για το σύνολο των ασφαλισμένων όλων των κλάδων αυτοαπασχολουμένων, ιδίως των επιστημονικών παραγωγικών ειδικοτήτων,
Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος, ώστε το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο ασφαλιστικός φορέας, με νέες σχετικές νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες τους να εναρμονιστούν με την ουσία και τις κατευθύνσεις της νέας δικαστικής απόφασης, ώστε να ανταποκριθούν σε ίδια είτε παρόμοια αιτήματα χιλιάδων ασφαλισμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης