"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Αναφορά Βλαχογιάννη για αποζημίωση επιχειρήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

την αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα στις 28 & 29 Οκτωβρίου 2012, στους Δήμους Καλαμπάκας Πύλης του ν. Τρικάλων ζητά ο Η. Βλαχογιάννης από τον υπουργό Οικονομικών με αναφορά που κατέθεσε στη βουλή. Όπως αναφέρει το πολιτικό του γραφείο, η αναφορά έχει ως εξής:
Αθήνα, 16-10-2014
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΜΜΗΡΑ ΣΤΙΣ 28 & 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2012, παρατηρήθηκαν στο Νομό Τρικάλων πρωτοφανή, ακραία καιρικά φαινόμενα, με ιδιαίτερη ένταση στους Δήμους Πύλης και Καλαμπάκας, με συνέπεια, μεταξύ άλλων, να προκληθούν και σημαντικές ζημιές σε επιχειρήσεις της περιοχής.
Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 28674/Β.1694, από 10-7-13, έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών/Γεν. Δ-νση Οικονομικής Πολιτικής/Δ-νση Πιστωτικών & Δημοσιονομικών Υποθέσεων προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το οποίο και καταθέτω, «για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αποζημίωση πληγεισών επιχειρήσεων, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20725/Β.979/2011, θα πρέπει η αρμόδια Περιφέρεια να υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση των επιχειρήσεων, υπογεγραμμένη από την αρμόδια επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία.
Στις 10-09-14 η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων/Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, απάντησε στο Υπουργείο Οικονομικών, με το υπ΄αριθμ. 311/126957 έγγραφο, το οποίο επίσης καταθέτω, και απέστειλε συγκεντρωτική κατάσταση επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές στους Δήμους Καλαμπάκας και Πύλης, από τις πλημμύρες στις 28 & 29 Οκτωβρίου 2012, καθώς και φωτοαντίγραφα των αναλυτικών εκθέσεων αυτοψίας για κάθε επιχείρηση.
Επειδή, έκτοτε, έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι δικαιούχοι δεν αποζημιώθηκαν για τις προαναφερθείσες καταστροφές, παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με την εξέλιξη του θέματος και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αποζημίωσης.

Μετά τιμής
O Αναφέρων Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΝΗΣ
(Ν. Τρικάλων)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης