Αναφορά Χρυσοβελώνη για τη στελέχωση υπηρεσίας τουρισμού της Περιφέρειας Reviewed by Momizat on . Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη καταθέτει η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την μεγάλη έλλειψη προσωπ Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη καταθέτει η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την μεγάλη έλλειψη προσωπ Rating: 0

Αναφορά Χρυσοβελώνη για τη στελέχωση υπηρεσίας τουρισμού της Περιφέρειας

Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη καταθέτει η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΤ Θεσσαλίας τονίζοντας την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας για τις Περιφερειακές Εκλογές είχε επισκεφθεί τον ΕΟΤ και είχε δεσμευτεί ότι θα παρέμβει προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία ενόψει του καλοκαιριού και των προβλέψεων για θεαματική αύξηση του τουρισμού.

Στην αναφορά της η κ. Χρυσοβελώνη επισυνάπτει και την επιστολή του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Τριανταφύλλου, σχετικά με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της εν λόγω υπηρεσίας.

Η βουλευτής Μαγνησίας τονίζει στην αναφορά της: Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου, προκειμένου να ικανοποιηθεί άμεσα το ως άνω αίτημα και να συνεχιστεί το σημαντικό έργο της ΠΥΤ Θεσσαλίας με στόχο την ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ότι ενώ «το 2007 το προσωπικό ανέρχονταν σε 16 άτομα, σήμερα η ΠΥΤ Θεσσαλίας λειτουργεί με προσωπικό τεσσάρων ΜΟΝΟ ατόμων στο Βόλο (ένα είναι σε κανονική άδεια προ συνταξιοδότησης) και δύο ατόμων στη Λάρισα, για τα θέματα του Νομού της Λάρισας. Το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο δουλειάς που έχει αυξηθεί δυσανάλογα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστική η δήλωσή του ότι «εάν συνεχιστεί η μη άμεση στελέχωση της υπηρεσίας με πρόσθετο προσωπικό, εκ των πραγμάτων, δηλώνει αδυναμία διοίκησης. Και τούτο διότι – όπως αναφέρει στην επιστολή- οι τρεις εναπομείναντες υπάλληλοι στο Βόλο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες εκτέλεσης εργασίας που παρουσιάζονται καθημερινά, σε περίπτωση : Χρήσης κανονικής ή αναρρωτικής άδειας ταυτόχρονα, συμμετοχής σε ελέγχους με κλιμάκια, όγκου δουλειάς λόγω προθεσμιών, που για να εκτελεστεί όλοι απασχολούμαστε και στο σπίτι – εκτός των υπερωριών στην υπηρεσία και επίσης ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του κοινού, τηλεφωνημάτων, σύνταξης εγγράφων».

Εξάλλου ζητείται η άμεση στελέχωση της ΠΥΤ Θεσσαλίας με υπαλλήλους – μηχανικούς προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας σε σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη δυνατή εποπτεία και εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας.

Τέλος, επισυνάπτεται έγγραφο με τις υπογραφές των πέντε υπαλλήλων της υπηρεσίας όπου υπογραμμίζεται – μεταξύ άλλων- ότι «παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά προκειμένου να ανταποκριθούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα στα καθήκοντά μας και κυρίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών ελλοχεύει ο κίνδυνος της διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας μας, με την μη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών στις προβλεπόμενες από το Νόμο προθεσμίες, με συνέπεια να υπάρξει κίνδυνος να προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα».

Αφήστε το σχόλιο σας