Αναφορά Χρυσοβελώνη στον υπ. Υγείας για τα χρέη στους φυσικοθεραπευτές Reviewed by Momizat on . Αναφορά θα καταθέσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη την ερχόμενη εβδομάδα για μη καταβολή οφειλών που ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φυσικ Αναφορά θα καταθέσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη την ερχόμενη εβδομάδα για μη καταβολή οφειλών που ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φυσικ Rating: 0

Αναφορά Χρυσοβελώνη στον υπ. Υγείας για τα χρέη στους φυσικοθεραπευτές

Αναφορά Χρυσοβελώνη στον υπ. Υγείας για τα χρέη στους φυσικοθεραπευτές

xrisoveloniΑναφορά θα καταθέσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη την ερχόμενη εβδομάδα για μη καταβολή οφειλών που ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φυσικοθεραπευτές η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η διοίκηση του συλλόγου των φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας κατέθεσε σχετική επιστολή στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού, η οποία άμεσα προχωρά στην κατάθεση αναφοράς ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να δρομολογήσει άμεσα την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών.

Υπογραμμίζει πως οι φυσικοθεραπευτές έχουν απόλυτο δίκιο και εδώ και μήνες περιμένουν υπομονετικά την εξόφλησή τους για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει σε ασθενείς.

«Η απαίτησή τους να πληρωθούν είναι ρεαλιστική. Δεν ζητούν δανεικά και έχουν δίκιο να θέτουν ζήτημα επιβίωσής τους και αδυναμίας εξόφλησης δικών τους οικονομικών υποχρεώσεών προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία» τονίζει η βουλευτής.

Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, ότι μόνο στο Βόλο, σε σύνολο 50 φυσικοθεραπευτηρίων, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκλεισαν τέσσερα φυσικοθεραπευτήρια, ενώ δύο ακόμη φυσικοθεραπευτές ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους –και αναφέρεται από την βουλευτή ως ενδεικτικό της πραγματικότητας – είναι, όπως επισημαίνουν, ότι «ζούνε με δανεικά, την ίδια στιγμή που το Κράτος τους χρωστά! Συγγενείς, φίλοι και τράπεζες – τέλος! Δεν υπάρχουν άλλα δανεικά! «Ξεζουμιστήκαμε» όλα αυτά τα χρόνια για να σωθούν οι Τράπεζες, οι οποίες μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια 13% – 17% για καλύψουμε ανάγκες που θα καλύπτονταν άνετα με τα χρωστούμενα των ταμείων που μετά από 3 – 4 χρόνια ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ. ΕΛΕΟΣ!!!!!».

Και η βουλευτής υπογραμμίζει ότι «αυτό που προκύπτει είναι πως «τα ιδιωτικά Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας είναι πλέον μη βιώσιμα και η ποιότητα ζωής όλων μας στο χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή