Ανδρομέδα Reviewed by Momizat on . Τα άστρα του φθινοπώρου σημαδεύονται από ένα μεγάλο αστρικό τετράγωνο. Είναι το τετράπλευρο σώμα του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου του ήρωα Βελερεφόντη. Στην άκρ Τα άστρα του φθινοπώρου σημαδεύονται από ένα μεγάλο αστρικό τετράγωνο. Είναι το τετράπλευρο σώμα του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου του ήρωα Βελερεφόντη. Στην άκρ Rating: 0

Ανδρομέδα

thanasis-papakonstantinou-gyalino61

Τα άστρα του φθινοπώρου σημαδεύονται από ένα μεγάλο αστρικό τετράγωνο. Είναι το τετράπλευρο σώμα του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου του ήρωα Βελερεφόντη. Στην άκρη του ξεκινάει ένα μακρύ λεπτό τρίγωνο άστρων που σχηματίζει το αλυσοδεμένο σώμα της πριγκίπισσας Ανδρομέδας.
Αντικρίζοντας τον φθινοπωρινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, προς την κατεύθυνση του νότου, διακρίνουμε και το πιο απόμακρο αντικείμενο που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι.

Είναι ο μεγάλος γαλαξίας της Ανδρομέδας, επειδή βρίσκεται προς την κατεύθυνση του ομώνυμου αστερισμού. Ο γαλαξίας αυτός είναι ένας μεγάλος σπειροειδής που περιλαμβάνει 300 δισεκατομμύρια άστρα σαν τον Ήλιο μας, μαζί με μικρότερους γαλαξίες-δορυφόρους.

Το φως από τον γαλαξία αυτόν χρειάζεται πάνω από δύο εκατομμύρια χρόνια για να φτάσει μέχρις εμάς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή