Ανδρών επιφανών… παν μνημείο, τάφος Reviewed by Momizat on . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Μαχητές του Υψώματος 731 και όλους τους πεσόντες Τρικαλ Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Μαχητές του Υψώματος 731 και όλους τους πεσόντες Τρικαλ Rating: 0

Ανδρών επιφανών… παν μνημείο, τάφος

Ανδρών επιφανών… παν μνημείο, τάφος

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Μαχητές του Υψώματος 731 και όλους τους πεσόντες Τρικαλινούς του πολέμου 1940-41».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και περιλαμβάνουν μεταξύ όλων Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροσταντούτος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου και ομιλία του δρα Ιστορίας κ. Θεόδωρου Νημά με τίτλο «Η επική αντίσταση των Ελλήνων στο Ύψωμα 731 και τα διδάγματα από αυτήν».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Τρικαλινών Μαχητών του Υψώματος 731 και του πολέμου 1940 – 41, το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ Ε.Ο Τρικάλων – Καρδίτσας.

Πρόκειται για απόδοση τιμής σε όλους όσοι πολέμησαν σθεναρά και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία κατά το ηρωικό έπος του ’40 – ’41.  Εντός του μνημείου αναγράφονται όλα τα ονόματα των Τρικαλινών ηρώων πολεμιστών (πεσόντες και αγνοουμένων, περί των 440 στον αριθμό), ενώ η ύστατη τιμή θα αποδοθεί με προσκλητήριο νεκρών και βολές από το Τμήμα Απόδοσης Τιμών.  Στεφάνια δεν θα κατατεθούν.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας