"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ανησυχία για δίκτυα – οδικά και τεχνολογίας – απο τον Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

avgenakis

 

Με έμφαση στα δίκτυα, οδικά και της τεχνολογίας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Τομεάρχη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Με αφορμή τη συνδιάσκεψη της ΝΔ στα Τρίκαλα την Παρασκευή 19 Ιουνίου, παρόντος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε τα Τρίκαλα για κομματικά θέματα. Σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον τέως βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη συνάντησε τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο. Παρόντων των αντιδημάρχων κ. Χρήστου Αναστασίου,  Αλέκου Πολυμερόπουλου και Χρυσόστομου Κυρίτση, έγινε μια συζήτηση ουσίας. Ο . Παπαστεργίου έθεσε τρία σημαντικά για τον Δήμο Τρικκαίων θέματα, προκειμένου, διά της βουλευτικής ιδιότητας, ο κ. Αυγενάκης να συμβάλλει στην επίλυσή τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ως θεσμικός παράγοντας.
Το πρώτο ήταν ο αυτοκινητόδρομος Ε65. Η ανησυχία στην περιοχή μας είναι μεγάλη, δεδομένων των πληροφοριών για ανυπαρξία χρηματοδότησης, άρα και άγνοιας για το μέλλον του δρόμου, όχι μόνο ως προς τη μελλοντική του χάραξη, αλλά και ως προς τη σημερινή του ολοκλήρωση.
Το δεύτερο ήταν τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο δεν βοηθά και δεν συνυπολογίζει τέτοιους οικισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα για το σύνολο των χωριών του Δήμου Τρικκαίων.
Το τρίτο ήταν η θέση των Δήμων σε σχέση με τους οπτικούς δακτυλίους και τα ευρυζωνικά δίκτυα. Αυτές οι δύο τεχνολογικές εφαρμογές, δεν ελέγχονται αυτή τη στιγμή από τους ΟΤΑ, παρότι τους αφορούν άμεσα, καθώς η μελλοντική «έξυπνη πόλη» θα κάνει ευρύτατη χρήση τους. Ετσι, ο κ. Παπαστεργίου – και ως πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ – έθεσε το θέμα για να ξεκαθαρίσει, ποιο ακριβώς θα είναι το πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας των συγκεκριμένων δικτύων.
Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης