ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ
(απο ΘΩΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ – Αρχιτέκτονος Μηχανικού- Τρίκκη)
1. Περί του όρου “ΟΜΟΦΥΛΟΣ”,
Μέγα λάθος και άστοχος η υιοθέτηση του όρου, ο οποίος καμία εννοιολογική σχέση δεν έχει με την εκτροπή ή των ερωτικών προτιμήσεων (ΚΙΝΑΙΔΟ, κ.λ.π). Ετυμολογικώς το ΟΜΟΦΥΛΟΣ σημαίνει: ὁμό-φῡλος, -ον (φῦλον), αυτός που προέρχεται από την ίδια φυλή ή το ίδιο γένος, σε Θουκ. κ.λπ.· οἱ ὁμόφυλοι, εκείνοι που ανήκουν στην ίδια φυλή, σε Ξεν.· φιλίαὁμ., φιλία μ’ εκείνους που ανήκουν στο ίδιο γένος, που έχουν την ίδια καταγωγή, σε Ευρ.· τὸ ὁμόφυλον = ὁμοφυλία, στον ίδ.· τὸ μὴ ὁμόφυλον, πόλη που κατοικείται από διαφορετικές φυλές, σε Αριστ.
Όπως το ίδιο : – ὁμο-γενής, -ές (γίγνομαι),· I. αυτός που ανήκει στην ίδια φυλή ή οικογένεια, σε Ευρ.·
– ὁμό-γλωσσος, -ον, Αττ. -ττος (γλῶσσα), αυτός που μιλάει την ίδια γλώσσα, σε Ηρόδ.· τινι, με κάποιον, στον ίδ., Ξεν.
– ὁμό-γνιος, -ον, συνηρ. αντί ὁμο-γένιος (ὁμός, γένος), αυτός που ανήκει στην ίδια γενιά· ὁμόγνιοι θεοί, θεοί-προστάτες γένους ή οικογένειας, Λατ. Dii gentilitii, σε Σοφ.· Ζεὺς ὁμόγνιος, σε Ευρ., Αριστοφ.
– ὁμό-γονος, -ον, = ὁμο-γενής, σε Πίνδ.· τινι, με κάποιον, σε Ξεν.
Το αντίθετο ΑΛΛΟ-ΦΥΛΟΣ, ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ-ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΣ κλπ.
[Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας LIDDELL & SCOTT και ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ]
2. περί του όρου “ΛΕΣΒΙΑ“
Εχει να κάνει με την Μεγίστη Ποιήτρια μας Σαπφώ!! Την δέκατη, κατά τον Πλάτωνα, Μούσα!! Η Σαπφώ όπως και όλες οι γυναίκες της εποχής εκείνης στην Λέσβο αλλά και στις άλλες νήσους, ήταν κοινωνικότατες, υψηλής μορφώσεως, και χειραφετημένες. Ο Αριστοτέλης ονόμαζε ως «λεσβιάζουσες» όλες εκείνες τις γυναίκες που είχαν υψηλή παιδεία, προσωπικότητα και αντίστοιχη κοινωνική παρουσία. Η Σαπφώ ,στα ποιήματά της Ύμνησε την ουσιαστική σημασία της έννοιας του αγνού ΕΡΩΤΟΣ. Κάτι που οι ξένοι ουδέποτε μπόρεσαν να καταλάβουν το βαθύτατο νόημα της λέξεως! Οπότε εντελώς αυθαίρετα καθιερώνεται ο όρος lesbian (1890 και 1925) ως επίθετο σεξουαλικής συμπεριφοράς. Το 2008 κάτοικοι του νησιού Λέσβος, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη (ως προς το προσβλητικό του όρου), αλλά το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψα την αίτηση, για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους περι ισότητος, διαφορετικότητος, ρατσιστικού κλπ.
3. Περί του όρου “ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ”
Τον όρο εισήγαγε ο Σίγκμουντ Φρόυντ βασισμένος στον μύθο του Οιδίποδα που υποτίθεται εν αγνοία του είχε νυμφευτεί την μητέρα του Ιοκάστη. Κάτι βεβαίως τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Οιδίπους όταν γύρισε στην Καδμεία (Θήβα) πήρε ως σύζυγο την Ευρυγάνεια, κόρη του Λαπίθη Υπέρφαντα, με την οποία απέκτησαν τον Ετεοκλή, Πολυνίκη, Αντιγόνη, Ισμήνη. Αυτές ήταν πολύ μεταγενέστερες πεποιημένες μυθοπλασίες των τραγικών για να τονίσουν στο έσχατο σημείο που μπορούν να φέρει τον άνθρωπο η ΑΤΙΣ-ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΗ-ΤΙΣΙΣ!!
Πες τα βρε Μάκη στους αγράμματους και ανιστόρητους ψευτοδημοσιογράφους και στα φερέφωνα του προδοτικού πολιτικού συστήματος της χώρας.