"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

«Ανοίξτε τα ποτάμια. Ξεχάστε τα φράγματα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πόρισμα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι το πρώτο θέμα στην Καθημερινή της Κυριακής.

Οι Ολλανδοί για την αναγέννηση του Κάμπου προτείνουν να ανοίξουν τα ποτάμια και να ξεχαστούν τα φράγματα.

Το αρχικό πόρισμα των Ολλανδών καταλήγει σε προτάσεις για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης υδάτων, ενώ στα ευρήματά τους συγκαταλέγονται περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως παράνομα φράγματα για άρδευση και παρεμβάσεις κοντά στις κοίτες των ποταμών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ολλανδοί στην έκθεση που έχουν υποβάλει στην κυβέρνηση επισημαίνουν την ανάγκη ενιαίου φορέα διαχείρισης στη θέση του σημερινού κατακερματισμού αρμοδιοτήτων και προτείνουν την ίδρυση ενός οργανισμού παρακολούθησης πλημμυρικού κινδύνου.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας πούμε ότι έχουν εν μέρει δίκαιο γιά τα μικρά ποτιστικά φράγματα τού κάμπου αν αυτά ήταν κλειστά την ώρα της πλημμύρας.Τα μεγαλύτερα φράγματα στα ριζά (ποτιστικά ή υδροηλεκτρικά) πώς γίνεται να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα;Αυτό γράφουν στό πόρισμά τους.Το αντίθετο ακριβώς γίνεται.Φαίνεται ότι “ψωνίσαμε από σβέρκο” με τούς Ολλανδούς.Αρκεί να μην γίνει αυτό δικαιολογία γιά την μη αποπεράτωση τού φράγματος τού Ληθαίου καί όλων των άλλων πού είναι προγραμματισμένο να γίνουν.

  2. Τα διπλά Τέμπη στο ρου του Πηνειού, ανατολικά και βόρεια του κάμπου της Λάρισας , θα μας πουν πως θα τα ανοίξουμε οι Ολλανδοί ή να ρωτήσουμε τον Αγοραστό που τους έφερε, μήπως ξέρει καλύτερα ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης