Ανοδος των βάσεων, ίσως αύριο οι ανακοινώσεις Reviewed by Momizat on . Νέο τοπίο φαίνεται ότι διαμορφώνεται στις βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ανεβαίνουν πολύ τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και λιγότερο οι δημοφιλείς σχολές. Νέο τοπίο φαίνεται ότι διαμορφώνεται στις βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ανεβαίνουν πολύ τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και λιγότερο οι δημοφιλείς σχολές. Rating: 0

Ανοδος των βάσεων, ίσως αύριο οι ανακοινώσεις

Ανοδος των βάσεων, ίσως αύριο οι ανακοινώσεις

Νέο τοπίο φαίνεται ότι διαμορφώνεται στις βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ανεβαίνουν πολύ τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και λιγότερο οι δημοφιλείς σχολές.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» στις περιζήτητες ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές η άνοδος των βάσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τα 250 μόρια, όμως στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου επιστημονικού πεδίου δεν αποκλείεται η άνοδος να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Αυτό αναμένεται να επιβεβαιώσει η ανακοίνωσή τους που με αγωνία περιμένουν 100.000 και πλέον υποψήφιοι. Μάλιστα δεν αποκλείεται τελικά οι βάσεις να δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη 26 Αυγούστου.

Θα είναι χρονιά εκπλήξεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με εντυπωσιακή άνοδο στο 5ο επιστημονικό πεδίο, αλλά και στα υπόλοιπα.

Δύσκολα εκτιμάται ότι θα είναι τα πράγματα στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη θετική κατεύθυνση στις 1.150 θέσεις εισακτέων θέλουν να μπουν 2.079 αριστούχοι, έναντι 1.384 πέρσι.

Επίσης στη θεωρητική κατεύθυνση οι τρεις νομικές δίνουν 1.200 θέσεις.

Με δεδομένο όμως ότι όλοι σχεδόν οι αριστούχοι (2.224) προτιμούν Νομική Αθήνας, η οποία θα απορροφήσει 425 υποψηφίους, φαίνεται η δυσκολία της κατάστασης.

Πέρσι Νομική Αθήνας μόνο από την κατηγορία του 90% οι πρώτες προτιμήσεις ήταν 2.549.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή