"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Ανοικτή απάντηση – ερωτήματα στον κ. Γκίμτσα, πολέμιο του «κυρίου με τις μαύρες φτερούγες που χτυπάει την πόρτα σας».

lafarm

Σχετικά άρθρα

του ΣΤΑΘΗ ΠΑΖΑΪΤΗ.

Φίλε Χρήστο.

Από έναν επαϊοντα «γιατρό», που πιστεύω απέκτησε και εμπειρία επιδημιολόγου τα τόσα χρόνια υπηρεσίας του στο νοσοκομείο Τρικάλων, περίμενα απαντήσεις σε αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα και δημοσιοποίηση στοιχείων που προήλθαν ύστερα από μελέτες και έρευνες και όχι αυτούς τους χαρακτηρισμούς, για «κάποια  μειοψηφία που χαλάει τη συνταγή».

Τώρα ποια συνταγή δεν ξέρω. Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή της κυβέρνησής σου.

Αυτό, εσύ θα το πεις.

Γιατί οι «σώφρονες διοικούντες», όπως εσύ τους αποκαλείς, είναι αυτοί που έφεραν αυτή τη Χώρα ειδικά και την Ευρώπη γενικά, στη σημερινή κατάσταση.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς όπως: «εκείνοι που το πνευματικό τους πηλίκο; (I.Q.) κυμαίνεται μεταξύ του βλάκα και του πολύ βλάκα». Δεν χρειάζεται. Τους βλάκες τους γνωρίζουμε στα Τρίκαλα. Είμαστε σε μικρή κοινωνία.

Ή ακόμα: «η ομάδα που δύσκολα θα πειθαρχήσει και κυκλοφορεί ανύποπτα, απροστάτευτα και επικίνδυνα καθ’ ότι – κατά σου – και κατά τον Αϊνστάϊν το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια».

Με θύμισες τη λαϊκή ρήση: Αν δεν υπήρχαν οι ………………. δεν θα είχαμε ……………. δασκάλους.

Δεν μπορείς να αποκαλείς καθολικά τη νεολαία «ανθρωποειδή» που κατ΄ εσέ στριμώχνεται στα μπαρ, στις καφετέριες, στις πλατείες και στις πλάζ. Αυτό να μην το κρατήσεις ούτε για σένα, αλλά ούτε για τα δικά σου παιδιά. Είναι βαρύ.

Υπάρχουν και παιδιά που δεν τρώνε αμάσητα ότι τους σερβίρουν. Δεν πιστεύουν μόνο σ’ αυτά που ακούν αλλά και σ’ αυτά που βλέπουν.

Δεν μπορείς να λες: «φταίνε οι οικογένειες που τα ανέθρεψαν, το εκπαιδευτικό σύστημα που τα μόρφωσε και η κοινωνία που τα ανέχεται».

Ούτε μπορείς να λες: «συνομοταξία επαγγελματικής αλητείας, που καταστρατηγεί τα πάντα στη λογική του οικονομικού κέρδους», επειδή είναι προβληματισμένοι, δεν συμφωνούν με τις δικές σου απόψεις και τις απόψεις μέρους του κόμματό σου και της κυβέρνησης. Το ποιοι πλουτίζουν από αυτή την ιστορία, να ρωτήσεις τα κομματικά σου συντρόφια.

Γιατί να ξέρεις. Τα υπερβολικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη αυτού του ιού έχουν φέρει και θα φέρουν ολική καταστροφή σε μέχρι σήμερα νοικοκυραίους. Και κάποιοι  κομματικοί σου φίλοι ίσως πλουτίσουν.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ή θα καταστραφούν, άνθρωποι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, με πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις και χωρίς εισοδήματα, περιουσίες που χάθηκαν ή θα χαθούν, παιδιά που εγκατέλειψαν ή θα εγκαταλείψουν ακόμα και τις σπουδές τους και τελειωμό δεν θα έχει αυτή η ιστορία, αν πέρα από την ύπαρξη του ιού, συνεχίσουν να υπάρχουν και τα οικονομικά και πολιτικά παιχνιδάκια.

Δεν λέει κανείς πως δεν υπάρχει ιός. Δεν λέει κανείς πως κάποια μέτρα ασφαλείας δεν πρέπει να τηρούνται. Αυτό είναι άλλο θέμα. Παντού πρέπει να υπάρχει μέτρο. Από σένα όμως, σαν επαϊοντα, αλλά και τους «σώφρονες διοικούντες», όπως τους αποκαλείς, απαντήσεις, σε κάποια ερωτήματα:

Πόσοι μέχρι σήμερα προσβλήθηκαν από τον ιό (συμπτωματικοί ή μη) και κυρίως πόσοι είναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν και δεν θα το μάθουν ποτέ; Τι ποσοστό θανάτων επ’ όλων αυτών (κρουσμάτων  γνωστών ή μη) έχουμε; Και πόσους θανάτους έχουμε καθαρά από τον κορονοϊό και όχι από άλλες αιτίες;

Μήπως με τη γνωστή γρίπη, έχουμε ετησίως περισσότερους θανάτους απ’ ότι από τον κοροναϊό, αλλά δεν πάρθηκαν τόσο αυστηρά μέτρα; Και δεν ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα;

Πόσους ετήσιους θανάτους – εκτός των τροχαίων ατυχημάτων  ( με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) είχαμε το 2015, 2016, 2017, 2018) και πόσους θα έχουμε το 2019; Μήπως λιγότερους; Σε λίγους μήνες η ΕΛΣΤΑΤ θα δώσει τα στοιχεία. Υπομονή, θα το μάθουμε. (Πάντως στο πρώτο εξάμηνο του 2020 να γνωρίζεις είναι λιγότεροι από τα αντίστοιχα παραπάνω χρόνια).

Επιστημονικές απαντήσεις φίλε Χρήστο και όχι κρητικές και αναθέματα για ανθρώπους που θα καταστραφούν ή καταστράφηκαν και που προβληματίζονται αν το μέγεθος της καταστροφής είναι αντίστοιχο με τα μέγεθος της ωφέλειας που θα υπάρξει.  

Αυτά φίλε Χρήστο και κατ’ εσέ: «Ο Θεός και οι σώφρονες διοικούντες να βάλουν το χέρι τους».

Γιατί ξανάβαλαν το χέρι στο λαό βαθειά. Πήραν πολλά. Τώρα μόνο τρύπες θα βρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης