"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.4 C
Trikala

Ανοικτή για το κοινό η γενική πρόβα της Δημοτικής Φιλαρμονικής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά, τα πένθιμα εμβατήρια της Μ. Παρασκευής θα έχουν όσοι παρευρεθούν την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων (Γαριβάλδη 8) .

Η γενική πρόβα της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, για πρώτη φορά θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με τους παρευρισκόμενους να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις προετοιμασίες του σώματος για το μουσικό πρόγραμμα που συνοδεύει την περιφορά του Επιταφίου.

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Η πρώτη ονομασία της το 1902 ήταν «Φιλαρμονική Εταιρεία Τρικκάλων». Το 1914 μετονομάστηκε σε «Μουσικογυμναστικός Σύλλογος» σε μια προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο Σύλλογοι. Το 1930 ιδρύεται ο «Μουσικός Σύλλογος» και το 1938 η πρώτη Δημοτική Φιλαρμονική. Το 1954 με Βασιλικό διάταγμα γίνεται η επανασύσταση της ως Δημοτική και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας.

Κατά την πάροδο των χρόνων, μέλη της Φιλαρμονικής στελέχωσαν με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο μουσικές μπάντες του στρατού σε όλη την Ελλάδα, (οι μουσικοί της οποίας κατέκτησαν επάξια μεγάλα αξιώματα), αλλά αναδείχθηκαν και σε καθηγητές, σολίστες μουσικοί που αναγνωρίσθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα αποτελεί ενεργό τομέα του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας –Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων και στεγάζεται επί της οδού Στρ. Σαράφη 42 στη Δωροθέα Σχολή. Στην ιστορική της διαδρομή ευτύχησε να έχει άξιους αρχιμουσικούς και εκτελεστές που στις φλέβες τους κυλούσε το μεράκι και η ευαισθησία της μουσικής δημιουργίας, που παρέμεναν στους κόλπους της ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση και την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Συμμετέχει σε Θρησκευτικές εορτές και Εθνικές επετείους, σε αθλητικές εκδηλώσεις, διοργανώνει συναυλίες και προγραμματίζει μουσικές βραδιές σε συνοικίες και συνοικισμούς του Δήμου μας, με πλούσιο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή. Στη Δ.Φ.Τ. λειτουργούν δύο τμήματα: της Δημοτικής Μπάντας και της εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων. Επίσης λειτουργεί «Τμήμα συλλογής αντικειμένων, εντύπων, αρχείων και πάσης φύσεως ντοκουμέντων της Δημοτικής Φιλαρμονικής» το οποίο αποτελεί το πρώτο θεσμοθετημένο βήμα που διασώζει, τεκμηριώνει και διαφυλάττει υλικό, ντοκουμέντα και αρχεία της Δ.Φ.Τ. και προβάλλει την ιστορία της. Υπεύθυνη της ΔΦΤ είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης