"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο ΚΕΔΕ , Δημήτρη Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα


Δημήτριος Τουφεξίδης

Αγαπητέ φίλε μου Δημήτρη.
Πριν αρκετά χρόνια παρακολουθώντας ,ως ενεργός πολίτης ,το δράμα της γειτονικής τότε Γιουγκοσλαβίας, πρότεινα στον Δήμαρχο πατέρα σου την φιλοξενία μικρών παιδιών, με σκοπό την διάσωση τους.

Μου ανέλυσε τις διεθνείς δυσκολίες, αλλά σε λίγο χρόνο, η ‘’αλεπού’’ βρήκε την λύση μέσω Ερυθρού Σταυρού και σε όλη την Ελλάδα ήρθαν μικρά παιδιά, που φιλοξενήθηκαν για ένα εξάμηνο, μέχρι να ‘’περάσει η μπόρα’’.

Στα Τρίκαλα, υπήρξαμε οργανωμένοι, με σχολείο, δασκάλους, παραστάσεις κλπ. Ερώτηση: Τι μας εμποδίζει σήμερα να επαναλάβουμε την Ιστορία και να διδάξουμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στα απανταχού Γερμανικά* φύλα της Ευρώπης;


Φίλε μου Δημήτρη τόλμα, χρησιμοποιώντας τις σημαντικές ιδιότητες που σου έδωσαν οι Έλληνες, απαλλάξου από τα χιλιάδες αγκίστρια, θέσε εμένα πρώτον στον κατάλογο,( παρά το …γήρας μου τα τρία παιδιά μου και τα τρία εγγόνια μου) και πάρε τα παιδιά αυτά από τα νερά και την λάσπη.

Το ίδιο κάναμε και με τον πατέρα σου. Ήδη το κοριτσάκι(;) μέσα στα νερά , θέλει …κούρεμα.


Υ.Γ. Το κλάμα που ρίξαμε οικογενειακώς όταν έφευγε ο ‘’δικός μας’’ Ίγκορ από τον σταθμό Λαρίσης για την Γιουγκοσλαβία, δεν το έριξε ο πατέρας μου, όταν έφευγε από την Μικρά Ασία το ’22


*Βαυαροί, Σουηδοί, Δανοί, Κροάτες, Πρώσοι, Νορβηγοί, Λομβαρδοί, Ολλανδοί, Ελβετοί, Βέλγοι, Σάξονες, Άγγλοι, ναι Άγγλοι. Ακόμα και οι …Ρώσοι (Ρως) είναι Γερμανικό φύλο, για όσους έχουν …σχίσει τα σχολικά βιβλία Ιστορίας προ πολλού.


Με τιμή
Δημήτριος Τουφεξίδης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα ο Δήμος Τρικκαίων, συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων. Τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι σε ειδικές κρατικές δομές. Τα παιδιά παράνομων οικογενειών μεταναστών στα ΚΥΤ, δε μπορεί κάποιος να τα πάρει από τις οικογένειες τους. Είναι κρίμα που βρίσκονται σε σκηνές, αλλά οι μετανάστες έκαψαν τις δομές που προϋπήρχαν και που ήταν ήδη ελλιπείς λόγω του μεγάλου αριθμού τους και των αντιδράσεων χωρών της ΕΕ να φιλοξενήσουν κέντρα μεταναστών ή προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης