"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας έστω και έτσι γιατί η κατάσταση που βιώνει η περιφέρεια δεν πάει άλλο.

Στο 37ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι όπου μας τιμήσατε με την παρουσία σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας, σας επισήμανα να προσέξετε την περιφέρεια γιατί έχει εγκαταλειφθεί.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Πέντε χρόνια μετά δυστυχώς δικαιώνομαι. Ένας τόπος ευλογημένος και προικισμένος από την φύση στο κέντρο της Ελλάδας έχει εγκαταληφθεί.

Προτάσεις μου προς κάθε αρμόδιο ως πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περτουλίου και πρώην πρόεδρος του ορεινού όγκου Τρικάλων (Ξένιος Ζεύς) δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Επειδή μαζί σας ήταν και ο κ Λευτέρης Αυγενάκης, σημερινός αρμόδιος Υπουργός για θέματα αθλητισμού σας ενημερώνω ότι σε ένα ιδανικό μέρος όπως είναι το Περτούλι με το κατάλληλο υψόμετρο (1150)για αθλητικό κέντρο, δεν έχουμε ούτε ένα απλό γήπεδο ποδοσφαίρου όπως έχει και το τελευταίο χωριό της Ελλάδας.

Το πρώτο ξυλουργικό εργοστάσιο που έδινε ζωή στην ευρύτερη περιοχή και ερχόταν εργάτες με τα πόδια από απόσταση 20 χιλιομέτρων παραμένει κλειστό. Η πρότασή μας για επαναλειτουργία είτε ως παραγωγικό είτε ως μουσείο έπεσε στο κενό.

Το ίδιο και η δημιουργία πάρκου ελαφιού, σήμα κατατεθέν της περιοχής και του Πολιτιστικού Συλλόγου μας. Θα ήταν ένα αβαντάζ για την περιοχή αλλά και για τον κόσμο (ειδικά τα παιδιά) να έρθουν πιο κοντά με την φύση και τα ζώα όπως στο Νυμφαίο με τους λύκους και τις αρκούδες.

Τέλος για το αντάμωμα ούτε αυτό γίνεται με σωστές προδιαγραφές και μόνιμες εγκαταστάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και ένταξη στους τουριστικούς χάρτες. Όλα αυτά και άλλα θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας και κόσμο να μείνει στον τόπο του.

Αν για όλα αυτά ευθύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση ή η κεντρική εξουσία δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Ως ο μοναδικός σαρακατσιάνος που ζει στο Περτούλι και εμπλεκόμενος με τον τουρισμό (διαθέτοντας ένα μικρό ξενώνα, την Βίλα Φιλοκώστα) σας προσκαλώ στο 40ο πανελλήνιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων για να δείτε από κοντά την πραγματικότητα.

Το 1993 μας επισκέφτηκε ως Πρωθυπουργός ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζεύοντας πάνω από 30000 κόσμο. Τώρα αν ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές ή θα τις νοσταλγούμε θα το δείξει ο καιρός.

Hλίας Φιλοκώστας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης