"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Ανοικτή σύσκεψη – συγκέντρωση κατά του ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα προς τους εργαζόμενους- άνεργους-συνταξιούχους, την νεολαία, το λαό του Ν. Τρικάλων απευθύνουν φορείς και σωματεία με στόχο τη δημιουργία ενός μετώπου που θα αναπτύξει αντίσταση στον ΕΝΦΙΑ.

Για το λόγο αυτόν, θα πραγματοποιεί την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ανοικτή σύσκεψη – συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» στις 8 το βράδυ.

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα προς τους εργαζόμενους- άνεργους-συνταξιούχους, την νεολαία, το λαό του Ν. Τρικάλων

Τα νέο χαράτσι με το όνομα ΕΝ.ΦΙ.Α, δεν θα περάσει!

 

Με την υπερψήφιση των τελευταίων τροποποιήσεων πάνω στον ΕΝ.Φ.Ι.Α οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ολοκλήρωσαν το τερατούργημα: απέδειξαν τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα του νέου χαρατσιού, αφού επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και περιόρισαν δραστικά τις όποιες απαλλαγές προβλέπονταν πριν για τα φτωχά νοικοκυριά, τα οποία καλούνται να πληρώσουν βάση τεκμηρίων. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης μας! Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο!

Εμείς οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές που αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση εργατικού μετώπου ενάντια στην μειοψηφική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλώνουμε δημόσια ότι: οι διαρκείς φόροι και τα χαράτσια, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απλήρωτη εργασία και η τεράστια ανεργία, η διάλυση της δωρεάν Δημόσιας υγείας και παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών μας.

Ως εκ τούτου: Αρνούμαστε να δεχτούμε τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν η Τρόικα και η κυβέρνηση. Αρνούμαστε τη διαρκή λεηλασία των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας μέσου των περικοπών και της φορο-ληστείας. Δεσμευόμαστε δημόσια ότι:

Παύουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια και τα πρόστιμα προς την εφορία και τις τράπεζες και προβαίνουμε σε δήλωση πολιτικής πράξης: δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα της Κυβέρνησης να παίρνει διαρκώς αντεργατικά μέτρα, δεν αναγνωρίζουμε την μη ανταποδοτικότητα των άδικων φόρων, δεν αναγνωρίζουμε την φορολόγηση των δικαιωμάτων μας και δεν συμμορφωνόμαστε με τους άδικους αντιλαϊκούς νόμους. Καλούμαι τα εργατικά κόμματα να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα και να παρέχουν πολιτική κάλυψη και οι βουλευτές τους, αλλά και οι εκλεγμένοι στα όργανα τοπικής διοίκησης, να αποτελέσουν το ζωντανό παράδειγμα της ανυπακοής.

Οι άδικοι φόροι, όπως ο ΕΝ.Φ.Ι.Α, στοχεύουν:

  • στην εξυπηρέτηση των τοκογλύφων της Τρόικας
  • στη μεγάλη φορολόγηση της εργατικής τάξης και στην αφαίρεση της όποιας ακίνητης ιδιοκτησίας της
  • στην επίσπευση της συγκέντρωσης των ακινήτων και της γης από κάτω προς τα πάνω, στα χέρια των λίγων, των τραπεζών, των εταιριών Real Estate και οφ- σορ, του κράτους αλλά και των ιδιωτών που προέρχονται από τις χώρες-τοκογλύφους και άλλες χώρες.
  • Στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και στην καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων

Τους φόρους για τα ακίνητα, σπίτια, χωράφια και οικόπεδα, τους έχουμε ήδη πληρώσει! Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ξαναπληρώσουμε εφ όρου ζωής!

Με μαζικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες να αποκρούσουμε την επιθετικότητά τους. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α να γίνει ο εφιάλτης τους!

Με ανυπακοή στην πληρωμή των χαρατσιών, των προστίμων, των διοδίων, των τραπεζών, να αμφισβητήσουμε και να υπονομεύσουμε την μειοψηφική συγκυβέρνηση και την άνομη εξουσία τους και να απαιτήσουμε:

  • Να απαλλαγούμε από το βραχνά του δημόσιου χρέους το οποίο μας λεηλατεί!
  • Να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τις τράπεζες
  • Να σταματήσει τώρα η υπερφορολόγηση του λαού, να καταργηθούν τα χαράτσια και τα διόδια, να φορολογηθούν οι κεφαλαιοκράτες, οι τράπεζες και η μεγάλη ακίνητη περιουσία
  • Να καταγγελθεί και να καταργηθεί το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί-αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος, για δουλειά σε όλους με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Στην παραπάνω κατεύθυνση: Καλούμαι σε πλατιά ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό των Τρικάλων και τους μαζικούς φορείς, με σκοπό την συγκρότηση μόνιμου μάχιμου παλλαϊκού μετώπου το οποίο θα αναπτύξει αγωνιστική δραστηριότητα με σκοπό την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον ΕΝ.Φ.Ι.Α και στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ανατροπή της, μαζί με την κυβέρνηση που την υλοποιεί, για την επίτευξη των στόχων που περιγράψαμε.

Την Παρασκευή 19/9/2014, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον».

Να είμαστε όλοι εκεί!

 

Όνομα επώνυμο ιδιότητα υπογραφή

 

Αθανάσιος Γρατσάνης Ιδ. Υπάλληλος, μέλος εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Βασίλειος Ζώης δάσκαλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών

Δημήτρης Κάβουρας οικοδόμος, σωματείο Ε65

Δημήτρης Καπέλλας τεχν. ΔΕΗ μέλος Δ.Σ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δημήτρης Στραπάτσας μέλος της διοικούσας επιτροπής του σωματείου Τεχνικών ΔΕΗ

Χριστίνα Κατούνα άνεργη, Αντιπρόσωπος στο ΕΚΤ

Χρύσα Κουκουσούλη άνεργη, Αντιπρόσωπος στο ΕΚΤ

Γιώργος Μπαζιάνας Δ.Υ, μέλος Δ.Σ, Ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΑΕΔ

Χρίστος Μπέκος Δ.Υ, μέλος Δ.Σ, του συλλόγου υπαλλήλων Νοσοκομείου Τρικάλων

Παγδάτογλου Κυριακή Γιατρός ΕΣΥ, Νοσοκομειακοί Γιατροί Τρικάλων

Σάκης Παπαδόπουλος Γιατρός ΕΣΥ, μέλος της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ

Στέργιος Παπαθεοδώρου άνεργος, μέλος Δ.Σ σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Γιάννης Παπαϊωάννου Ιδιωτ. Υπάλληλος, μέλος Δ.Σ σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Γιώργος Πασχαλίδης μέλος Δ.Σ συλλόγου υπαλλήλων ΙΚΑ Τρικάλων

Κώστας Τσόγιας Δάσκαλος, Πρόεδρος συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία Ν. Τρικάλων

Ουρανία Παπαζεύκου εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Τρικάλων

Γιάννης Μπέης εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Τρικάλων

Χρήστος Γιώτας εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Τρικάλων

Κώστας Φώλιας Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Τρικάλων

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης