"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ανοικτή σύσκεψη συλλογικοτήτων, αγωνιστών/στριων για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την αντιπολεμική δράση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η συγκλονιστική εικόνα της προσφυγιάς, το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που διωγμένοι από τους πολέμους προσπαθούν να επιβιώσουν και να ζήσουν, δεν αποτελεί για την περιοχή μας μια εικόνα στα δελτία ειδήσεων πια.
Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται και στα Τρίκαλα αυτές τις μέρες. Στο Μουργκάνι πριν μέρες, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας τώρα, άνθρωποι διωγμένοι από τις πατρίδες τους, δεκάδες παιδιά και βρέφη, αποτελούν την πιο ζωντανή απόδειξη της φρίκης του πολέμου.
Οι πρόσφυγες είναι αδέρφια μας. Κομμάτι των εργαζομένων και της νεολαίας όλων των χωρών του κόσμου, κομμάτι της ιστορίας όλων των λαών της γης, σάρκα από τις σάρκες μας. Οι πρόσφυγες είμαστε εμείς οι ίδιοι!
Η αλληλεγγύη μας, η έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη των προσφύγων στην περιοχή μας, αποτελεί καθήκον κι υποχρέωση όλων μας, και στο πεδίο αυτό αποδεικνύεται καθημερινά η ανθρωπιά μας.
Καλούμε όλες και όλους να σταθούμε ασπίδα προστασίας, να υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης, να μιλήσουμε ανοιχτά για τα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες, και τα οποία καταπατούνται “ωμά” από την Ε.Ε. Και τις κυβερνήσεις και να τα διεκδικήσουμε μαζί τους.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών κάνουν ακόμα πιο σαφές ότι η αλληλεγγύη και η πάλη για τα δικαιώματα των προσφύγων είναι στενά δεμένη με την πάλη ενάντια στον πόλεμο, , τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και τις πολιτικές της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης. Αναδεικνύουν τις επικίνδυνες διαστάσεις της εμπλοκής του ΝΑΤΟ για επέκταση των πολεμικών ανταγωνισμών στο Αιγαίο και για τη ζωή και την ασφάλεια των προσφύγων που αναζητούν διέξοδο από την κόλαση του πολέμου.
Γίνεται επιτακτική η ανάγκη το επόμενο κρίσιμο διάστημα να προχωρήσει η κοινή δράση κόντρα σε σχεδιασμούς που αναπαράγουν την ιδιοκτησιακή λογική και τον κατακερματισμό.
Σε αντιπαράθεση με τα ξενοφοβικά και σε σύγκρουση με τα κρυπτορατιστικά και φασιστικά κηρύγματα και κινητοποιήσεις που δεν θέλουν πρόσφυγες στις γειτονιές, να δυναμώσει η ταξική, αγωνιστική, διεκδικητική αλληλεγγύη, προβάλλοντας και διεκδικώντας σε κάθε περιοχή την ανάγκη να βρεθούν και να παραχωρηθούν κατάλληλοι ανοικτοί χώροι διαμονής.
Να γίνει κατανοητό από πλατιά τμήματα του λαού ότι η προσφυγιά δεν είναι παρανομία. Ο εγκλεισμός προσφύγων αποτελεί κίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.
Το ταξικό εργατικό κίνημα που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, κόντρα στα μέτρα της κυβέρνησης, να σηκώσει ψηλά τη σημαία της αντιπολεμικής πάλη και της διεθνιστική-ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Να ταχθεί ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις, την εξόντωση των λαών από τα αντιδραστικά καθεστώτα και τον ISIS, τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε τρόπο και μέσο. Ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. Να απαιτήσει
Να σταματήσει η ανάμιξη του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, να αποχωρήσει από το Αιγαίο.
Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από τις συνοριακές διόδους σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής.
• Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
• Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, όχι σε μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.
• Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες. Όχι στην παρεμπόδιση της επαφής αλληλέγγυων με τους πρόσφυγες.
• Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.
• Προστασία των προσφύγων – μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.
• Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και δημόσια μέσα για τη μετακίνηση των προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης, απελάσεις και καταστολή και στρατικοποίηση των προσφύγων.

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη αγωνιστές/ στριες, συλλογικότητες, σωματεία, μετωπικά σχήματα, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, κινήματα αλληλεγγύης, την Τρίτη 1 Μάρτη στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και της αντιπολεμικής δράσης.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης