"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ανοικτό το Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τον θεσμό «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021» το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανοίγει αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο θεσμό ανοίγοντας για το κοινό το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων πέραν του κανονικού ωραρίου λειτουργίας, από τις 19.00 ως τις 12 τα μεσάνυχτα, αποκλειστικά την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. 

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο, όπως αυτές θα ισχύουν κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ο κανόνας της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους, η επίσκεψη σε ολιγομελείς ομάδες, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας. 

Στα πλαίσια των μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διασποράς του ιού COVID-19 ισχύει περιορισμός στον αριθμό ατόμων που επισκέπτονται ταυτόχρονα τον χώρο.

Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης