“ΑΝΟΙΞΗ”: Με ελιγμούς στο φορολογικό πάνε να ξεγελάσουν τους αγρότες Reviewed by Momizat on . Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει. Οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της δεν ικ Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει. Οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της δεν ικ Rating: 0

“ΑΝΟΙΞΗ”: Με ελιγμούς στο φορολογικό πάνε να ξεγελάσουν τους αγρότες

“ΑΝΟΙΞΗ”: Με ελιγμούς στο φορολογικό πάνε να ξεγελάσουν τους αγρότες

Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει. Οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της δεν ικανοποιούν στο ελάχιστο τα αιτήματα μείωσης του αγροτικού ρεύματος και χαρατσιού, αφορολόγητου πετρελαίου, και συνολικά μείωση του κόστους παραγωγής, που συλλογικά αποφασίσαμε και θέσαμε στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τι λένε οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις και τι απαντάμε:

  • Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων – εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, έναντι 10.000 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση. Πρόκειται για ωμή κοροϊδία. Η κυβέρνηση επιμένει στη φορολόγηση της φτωχολογιάς, καθώς το όριο των 15.000 που θέτει είναι πολύ μακριά από τα αιτήματα που διαμόρφωσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων και τα οποία είναι: «Όχι» στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
  • Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι πάνω από 15.000 ευρώ) δε θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. Η ρύθμιση αυτή είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς ανεξάρτητα από εισόδημα, οι αγρότες χρειάζονται φοροτεχνικό για τα συγκεντρωτικά παραστατικά. Επιπλέον, όπως προκύπτει, σε ισχύ παραμένει η προηγούμενη κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα δηλώνονται όλες οι συναλλαγές, δηλαδή θα πρέπει να καταγράφονται στοιχεία για τα τιμολόγια και τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών που εκδόθηκαν. Καταχωρίζονται δηλαδή όλες ανεξαιρέτως οι δαπάνες, ακόμη και οι πληρωμές για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερών και κινητών τηλεφώνων! Στη βάση των συγκεκριμένων δαπανών, υπολογίζονται τα «τεκμαρτά εισοδήματα», ενώ ο φόρος υπολογίζεται πάνω στο μεγαλύτερο εισόδημα που προκύπτει ανάμεσα στο πραγματικό και το τεκμαρτό.
  • Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται από το «τέλος επιτηδεύματος», όπως και όσοι βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση. Η κυβέρνηση, καμιά χάρη δεν κάνει στους αγρότες. Το ίδιο ισχύει για όσους ανοίγουν για πρώτη φορά βιβλία. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, η κυβέρνηση αύξησε το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 και υποχρέωσε φτωχούς ανθρώπους όχι μόνο να στερηθούν τη σύνταξη για 2 χρόνια, αλλά πληρώνουν γι’ αυτό το διάστημα εισφορά στον ΟΓΑ.
  • Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων). Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο. Δηλαδή, όλοι οι αγρότες θα υποχρεώνονται πλέον να κάνουν δήλωση ΦΠΑ και πολλοί από αυτούς θα κληθούν να πληρώσουν.
  • Συγκεντρωτικές καταστάσεις αναφορικά με τα έξοδα θα υποβάλλονται ετησίως. Πρόκειται κι εδώ για κοροϊδία, επειδή για μεν τα έξοδα υποβάλλονται ετησίως οι δηλώσεις, όμως για τα έσοδα παραμένει η υποχρέωση να υποβάλλονται μηνιαίως.
  • Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55% που ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται και μεταχειρίζεται το φτωχό αγρότη ως επιτηδευματία, ενώ παραμένει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%.

Καλούμε κάθε συνάδελφο  μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο να δυναμώσει με την παρουσία του τον αγώνα και το μπλόκο της Νίκαιας. με περισσότερο πείσμα για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής μας, για να μείνουμε στα χωριά μας , να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Καλούμε το λαό των Τρικάλων να συμπαραταχτεί μαζί μας στον σκληρό αγώνα που δίνουμε Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα, την εργατιά στην ανεργία, τους αυτοπασχολούμενους στο λουκέτο, τους νέους στην απόγνωση, τους απόμαχους της δουλειάς στην πείνα, το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτή η  λαϊκή συμμαχία, η αγωνιστική συμπαράταξη θα δώσει δύναμη και φτερά στον αγώνα μας.

Τους καλούμε την  Κυριακή 9 Φλεβάρηστις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου θα γίνει λαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με συμμετοχή εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.

Η ΟΑΣΤ «Η ‘Ανοιξη»  μαζί με σωματεία εργατοϋπαλλήλων, ΕΒΕ, συλλόγους & λαϊκές επιτροπές , που και το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξαν κοινή δράση, δρομολογεί λεωφορεία για τη συμμετοχή στο λαϊκό  συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας

Αναχώρηση  στις 10 το πρωί της Κυριακής  9 Φλεβάρη

από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη

(κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Η ΑΝΟΙΞΗ»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή