"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 15 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα που το επιθυμούν στη Θεσσαλία.

Το επιτρεπτό ωράριο είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι θερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε βελτίωση της αγοραστικής κίνησης.

Για τις φετινές θερινές εκπτώσεις η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι ο τζίρος θα σημειώσει οριακή αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, της τάξης του 0,7%, και θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 6,06 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση αυτή, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, βασίζεται στην πορεία που καταγράφει ο κύκλος εργασιών στο λιανεμπόριο από τις αρχές του έτους, πορεία ελαφρώς ανοδική με αύξηση 0,65% κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018.

«Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμεικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και με έντονο προβληματισμό, καθώς οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι έμποροι, σε μεγάλο βαθμό, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την “εισαγόμενη κατανάλωση” που αυτή την περίοδο εντείνεται. Βασική προϋπόθεση, βεβαίως, είναι η ένταση του τουρισμού να αποτυπωθεί με θετικά αποτελέσματα τουριστικών εσόδων στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων.

Ηδη πάντως από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας πολλά εμπορικά καταστήματα, φυσικά αλλά και ηλεκτρονικά, έχουν προχωρήσει στη διενέργεια προεκπτώσεων, οι οποίες μάλιστα φτάνουν σε υψηλά ποσοστά της τάξης του 50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης