Ανοιχτή διαμάχη Δημάρχου Τρικκαίων – εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ Reviewed by Momizat on . Ανοιχτή κόντρα ξέσπασε πλέον ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και στην εταιρία ΚΛΙΑΦΑ. Η διαμάχη αφορά γενικά στον μύλο, στην «ξωτικάδα», στο αν προσκλήθηκε ή όχι Ανοιχτή κόντρα ξέσπασε πλέον ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και στην εταιρία ΚΛΙΑΦΑ. Η διαμάχη αφορά γενικά στον μύλο, στην «ξωτικάδα», στο αν προσκλήθηκε ή όχι Rating: 0

Ανοιχτή διαμάχη Δημάρχου Τρικκαίων – εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ

Ανοιχτή διαμάχη Δημάρχου Τρικκαίων – εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ

Ανοιχτή κόντρα ξέσπασε πλέον ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και στην εταιρία ΚΛΙΑΦΑ. Η διαμάχη αφορά γενικά στον μύλο, στην «ξωτικάδα», στο αν προσκλήθηκε ή όχι η εταιρία να μετάσχει, αλλά και γενικά στη διαχείριση της γιορτής.

Η εταιρία με κείμενό της είχε καταφερθεί εναντίον του Δημάρχου για πλήθος λόγων, όπως οι παραπάνω. Σήμερα ο Δήμαρχος απάντησε και με μια σκληρή έκφραση, την κατηγορεί για εγωκεντρισμό.

Παραθέτουμε και τα δύο κείμενα, αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, με δεδομένο ότι αφορά στον Δήμαρχο, σε μια εταιρία με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά στην πόλη, στη διαχείριση των ξωτικών και γενικότερα, στην πόλη μας.

 

 

Η επιστολή της εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι αναληθές ότι η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ δεν ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει με προϊόντα της στον «Μύλο των Ξωτικών». Καταθέσαμε πέρυσι προσφορά χωρίς να λάβουμε ποτέ απάντηση. Είναι επίσης αναληθές

ότι μας προτάθηκε φέτος από τον Δήμο ή οποιονδήποτε φορέα του να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμό και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε.

Επιπλέον, ο Δήμος Τρικκαίων πέρυσι διακίνησε αναψυκτικό με το λογότυπο του «Μύλου των Ξωτικών» που παρήχθη από μη τρικαλινή εταιρεία χωρίς να έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, παραπλανώντας στην ετικέτα τους καταναλωτές ότι αυτό «εμφιαλώνεται στον Μύλο των Ξωτικών». Δεν θελήσαμε να καταγγείλουμε το γεγονός προσπαθώντας να προστατέψουμε το κύρος του Δήμου και τον θεσμό του «Μύλου».

Πληροφορούμαστε όμως ότι εφέτος θα επαναληφθεί το εγχείρημα χωρίς και πάλι να έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός και χωρίς φυσικά να έχει ζητηθεί προσφορά από την εταιρεία μας. Το τι ακριβώς συμβαίνει στον Δήμο, το πόσο διαφανείς είναι οι διαδικασίες τις οποίες επικαλείσθε, το ποιες συμφωνίες είναι εμπορικά μυστικά και

δεν μπορούν να ανακοινωθούν, όπως έχει ειπωθεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εάν όμως υπάρχουν στεγανά στη διαχείριση, τότε αυτό αφορά όλους τους πολίτες αυτής της πόλης που με δικά τους χρήματα καλύπτουν τα ελλείμματα του «Μύλου».

Η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ δεν ζήτησε ποτέ προνομιακή μεταχείριση. Είναι επίσης ξένη προς την αντίληψή της η λογική της αποκλειστικότητας. Δεν δημοσιοποιήσαμε τη συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στην εταιρεία μας για να πουλήσουμε 100-200 κιβώτια περισσότερα, όπως ίσως αφελώς πιστεύετε. Επισημάναμε τη θεμελιώδη αντίφαση ανάμεσα στις ηχηρές διακηρύξεις για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τις ακολουθούμενες πρακτικές για να αναδείξουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που αφορά όλους μας.

Είμαστε μια εταιρεία με παραγωγική παρουσία 90 χρόνων σε αυτή την πόλη. Έχουμε αντεπεξέλθει με επιτυχία στην οικονομική κρίση του 1929 και σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. Βιώνουμε, όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, τις συνέπειες μιας αστόχαστης πολιτικής που οδήγησε στη σταδιακή συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής και καθιστά τη χώρα μας εξαρτημένη από τρίτους. Είναι πραγματικά κρίμα ο πρώτος πολίτης των Τρικάλων να ευνοεί τόσο με τις ενέργειές του όσο και με τις παραλείψεις του την επανάληψη αυτού του φαινομένου σε τοπική κλίμακα.

Σε μερικά χρόνια τρικαλινά εργοστάσια θα έχουν ενδεχομένως κλείσει γιατί θα τα ανταγωνίζεται ο Δήμος Τρικκαίων διακινώντας πανελλαδικά με τη φίρμα του «Μύλου» αναψυκτικά, κρασιά, γάλατα, τυριά, λουκάνικα ή λουκούμια με προϊόντα made in … οπουδήποτε αλλού εκτός Τρικάλων. Σε έναν υπερπληθωρικό «Μύλο των Ξωτικών» τα πάντα πιθανότατα θα λειτουργούν με τη λογική του all- inclusive, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Όταν οι τρικαλινοί έμποροι, ξενοδόχοι και εστιάτορες θα βλέπουν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να περνάνε ασυγκίνητοι έξω από τις επιχειρήσεις τους, γιατί ο Δήμος Τρικκαίων,

στο όνομα της «αγοράς», θα έχει κλείσει αποκλειστικές συμφωνίες με επιχειρηματίες εκτός Τρικάλων, εμείς τουλάχιστον θα έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι «τα είπαμε και τα γράψαμε» εγκαίρως. Το αν θα εισακουστούμε, ασφαλώς και δεν αφορά μόνον εσάς, κύριε Δήμαρχε.

 

Η απάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων

Διά του οσίου και του ανουσίου

Η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ αποφάσισε να με στοχοποιήσει για λόγους που ακόμα δεν μπορώ να κατανοήσω, επιστρατεύοντας στο οπλοστάσιό της, έωλους ισχυρισμούς, κακοήθειες και ψεύδη.

Ακριβώς, κύριοι συντάκτες των επιστολών, επειδή εκφράζετε μία εταιρεία με παράδοση 90 χρόνων, θάπρεπε να προσεγγίζετε τα γεγονότα με σύνεση και φιλαλήθεια.

Αντιπαρέρχομαι λοιπόν το προβοκατόρικο, για τον πρώτο πολίτη των Τρικάλων, με τη γνωστή ανήθικη μέθοδο «της κλωτσιάς προς τα πάνω» προσπαθώ, πέρα από τις θεσμικές μου υποχρεώσεις, να μην μακρύνω το καλάμι της εξουσίας. Αυτό δεν άλλαξε τη ζωή μου από τότε που είμαι Δήμαρχος.

Αλλά ας κρίνουμε τα γεγονότα.

Δεν υποστήριξε κανένας από όσα γνωρίζω , ότι σας προτάθηκε φέτος να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό απορώ γιατί το επικαλείσθε.

Από το e-trikala με διαβεβαιώνουν ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές έγιναν ανάλογες συζητήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αναρωτιέμαι λοιπόν υποψιασμένος γιατί δεν μου εκφράσατε τα όποια παράπονα σας, πριν φθάσετε στις ανοιχτές καταγγελίες σας!

xotikada1Απεναντίας, παραποιώντας την πραγματικότητα, ότι πέρυσι αναψυκτικό «εμφιαλωνόταν στον Μύλο των Ξωτικών» ισχυρίζεσθε ότι παραπλανήσαμε τους καταναλωτές, και από μεγαθυμία δεν καταγγείλατε το γεγονός.

Η αλήθεια δεν είναι έτσι, είναι τελείως διαφορετική.

Γράφαμε λοιπόν πέρυσι ότι: «Γεύση, ατμόσφαιρα και άρωμα Χριστουγέννων… Χαμόγελο, αγάπη, παιγνίδι, ελπίδα… Εμφιαλώνεται στον «Μύλο των Ξωτικών». Και σε διπλανή στήλη: Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα ΕΠΑΠ ΑΕ στην Λεπτή Ορεστιάδας. (επισυνάπτεται η ετικέτα).

xotikadaΜου είναι δύσκολο, τι να υποθέσω: εμπάθεια, σύγχυση αθλιότητα που δεν έχει τελειωμό, ή «δια του οσίου και του ονοσίου»

Επιπροσθέτως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε εμπορικά ούτε άλλα μυστκά και η διαχείριση του θεματικού πάρκου του Μύλου των Ξωτικών, ήταν και θα είναι στη διάθεση των μελών του Δ.Σ. της e-trikala και του Δημοτικού Συμβουλίου με όλες τις λεπτομέρειες του. Οι καχυποψίες και τα υπονοούμενα λάθος πόρτα διάλεξαν να χτυπήσουν.

Λόγω χώρου δεν θα σχολιάσω τις μίζερες και αποσπασματικές απόψεις των συντακτών της ανακοίνωσης για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ας διαβάσετε πιο προσεκτικά τις διαφορετικές απόψεις και θέσεις των επαγγελματιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος αδυνατώ να παρακολουθήσω τις κακόγουστες φαντασιώσεις των συντακτών για λογικές «all-inclusive κλπ από την πλευρά του Μύλου των Ξωτικών. Δεν θα γίνω συνοδοιπόρος, ούτε καν συνομιλητής σε εμπαθή και χαμηλής πτήσεως σενάρια.

Έλεος πια! Ξεπεζέψτε λιγάκι από τον εγωκεντρισμό σας.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΛΑΠΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

* Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρέλα με δεξί κλικ

 

Σχόλια (2)

  • southweb

    Γιατί οδύρεται και προσπαθεί να συμμαζέψει τα…ασυμμάζευτα ο Δήμαρχος? Σχεδόν όλοι μας ξέρουμε πως ο Δήμος λειτουργεί σαν ‘τσιφλίκι’ κάποιων σε ζητήματα που ξεκινούν από τα πολιτιστικά μας δρώμενα και καταλήγουν…ένας θεός ξέρει που!
    ΠΑΓΑΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ….ΠΑΓΑΛΙΑ. Εκλογές έρχονται! Μη μιλάς για να μη μιλήσουν κι άλλοι εκτός από την Εταιρία ΚΛΙΑΦΑ…Κι υπάρχουν πολλοί και με πολλά να πουν….Πίστεψέ μας !

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας