Ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, από τους τρικαλινούς φροντιστές Reviewed by Momizat on . Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές του νομού μας, διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Τρίτη 1 Ιουλίο Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές του νομού μας, διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Τρίτη 1 Ιουλίο Rating: 0

Ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, από τους τρικαλινούς φροντιστές

Ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, από τους τρικαλινούς φροντιστές

ekdhlwsh_syllogou_trikalwn_oefeΑνοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές του νομού μας, διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Τρίτη 1 Ιουλίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο GALLERY ART HOTEL (Π.Ο. Λάρισας Καρδίτσας ΤΡΙΚΑΛΑ) με θέμα την «Προσομοίωση Συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2014», τις αναμενόμενες βάσεις 2014 καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής – επαγγελματικού προσανατολισμού και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου edu4u κ. Απόστολος Κουτρουμπέλης.
Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών που θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές οι οποίες θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.
Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση. Ειδικότερα μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και των πολλαπλών αλλαγών που έχουν επέλθει, έχουμε σημαντική μεταβολή στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και έχει διαμορφωθεί πλέον μιας εντελώς νέα πραγματικότητα στο χώρο της Γ ́θμιας εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση στις σπουδαστικές και επαγγελματικές επιλογές των υποψηφίων.
Η εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα βιωματικού σεμιναρίου το οποίο αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων λυκείου και κατά τη διάρκειά του θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν δοκιμαστικά μηχανογραφικά δελτία τα οποία θα διανεμηθούν ειδικά για το σκοπό αυτό.
Επίσης να σημειωθεί πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, να αξιοποιήσουν με τη βοήθεια των φροντιστηρίων τους, ειδικά διαδικτυακά συστήματα προσομοίωσης και να μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από πριν, ώστε με ανώδυνο τρόπο να εγερθούν έγκαιρα τα ερωτήματα και να αναδειχθούν τα τυχόν σφάλματα και οι λανθασμένες επιλογές.
Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του βιωματικού, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2014 και της μεθοδολογίας συμπλήρωσής του, θα αναδειχθούν οι παγίδες, οι έξυπνες επιλογές, τα μυστικά του και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα λάθη μέσα από τα μηχανογραφικά που ήδη θα έχουν συμπληρώσει οι μαθητές.
Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, στις προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία ανά επιστημονικό πεδίο, στα επαγγελματικά δικαιώματα και τις ανατροπές που έχουν γίνει, στις ειδικές κατηγορίες, στις βάσεις εισαγωγής, στις δυνατότητες για μετεγγραφές αλλά και στις ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή