Αντίδραση Αγγελάκη για τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις Reviewed by Momizat on . Τις αντιδράσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου προκάλεσε το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης των εμπορικών συμβάσεων, γεγονός που θα καταστήσει τους επαγγ Τις αντιδράσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου προκάλεσε το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης των εμπορικών συμβάσεων, γεγονός που θα καταστήσει τους επαγγ Rating: 0

Αντίδραση Αγγελάκη για τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις

Αντίδραση Αγγελάκη για τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις

Τις αντιδράσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου προκάλεσε το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης των εμπορικών συμβάσεων, γεγονός που θα καταστήσει τους επαγγελματίες έρμαιο των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η αγωνία των επαγγελματιών βρήκε την έκφρασή της στη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλη Αγγελάκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αν απελευθερωθούν πλήρως οι μισθώσεις, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά. Αν δεν υπάρχουν κάποιοι φραγμοί και μέτρα ασφάλειας στις μισθώσεις, κανείς δε θα θέλει να ξαναεπενδύσει, διότι ο κάθε ενοικιαστής θα είναι έρμαιο των ορέξεων του ιδιοκτήτη. Είμαστε αντίθετοι ως προς αυτό το μέτρο. Ζητάμε διάλογο».

Από την πλευρά του και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ζητάει να υπάρξει ένα προστατευτικό πλαίσιο, τονίζοντας τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του κλάδου. Οι επαγγελματίες φυλλοροούν και κάθε ρηξικέλευθη διάταξη εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι 0ι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση του πλαισίου τόσο για τις τρέχουσες όσο και για τις νέες μισθώσεις. Απέρριψαν την πρώτη πρόταση του υπουργείου για διατήρηση των τρεχουσών συμβάσεων στη χρονική ισχύ που τους απομένει για να λήξουν μέχρι τη 12ετία και για εξαετή υποχρεωτική διάρκεια των νέων. Το υπουργείο Ανάπτυξης πρότεινε επίσης την πλήρη απελευθέρωση των μισθώσεων ύψους άνω των 50.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης αντέτεινε η εξαετία να κατέβει στα τρία χρόνια.

Αφήστε το σχόλιο σας