Αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις κυοφορούμενες αλλαγές στις μεταθέσεις εκπαδευτικών Reviewed by Momizat on . Το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και τις πληροφορίες για αναθεώρηση του υφι Το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και τις πληροφορίες για αναθεώρηση του υφι Rating: 0

Αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις κυοφορούμενες αλλαγές στις μεταθέσεις εκπαδευτικών

Αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις κυοφορούμενες αλλαγές στις μεταθέσεις εκπαδευτικών

Το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και τις πληροφορίες για αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Είναι γνωστό ότι, με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ 50/96, οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.
Εντωμεταξύ, πληροφορούμαστε ότι στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου για το 2014 περιλαμβάνεται και η «αναθεώρηση» της νομοθεσίας για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την προοπτική αλλαγής του σχετικού ΠΔ, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει προηγηθεί διάλογος με κανέναν φορέα.
Άλλωστε, οι απαιτούμενες τροποποιήσεις και προσθήκες στο ισχύον σύστημα έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ύστερα από πρόταση ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ένα περίπου έτος, η θέση μας ήταν και είναι σαφέστατη. Το προτεινόμενο σύστημα θα δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα, δε θα λύσει κανένα.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να αναλογιστεί τις ευθύνες του.

(Από τη ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή