Αντίθετος με τις δράσεις για την “Αμάλ” είναι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Reviewed by Momizat on . Προς Τον Αξιότιμον κ. Θοδωρή Αλέκο, Δήμαρχον Μετεώρων και, Την Προισταμένην ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Ερίτιμον κ. Κρυσταλλίαν Μαντζανά Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα Προς Τον Αξιότιμον κ. Θοδωρή Αλέκο, Δήμαρχον Μετεώρων και, Την Προισταμένην ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Ερίτιμον κ. Κρυσταλλίαν Μαντζανά Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα Rating: 0

Αντίθετος με τις δράσεις για την “Αμάλ” είναι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Αντίθετος με τις δράσεις για την “Αμάλ” είναι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Προς

Τον Αξιότιμον κ. Θοδωρή Αλέκο, Δήμαρχον Μετεώρων και,

Την Προισταμένην ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Ερίτιμον κ. Κρυσταλλίαν Μαντζανά

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων για την πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων και την κινηματογράφηση τους (με την χρήση drone) στα πλαίσια καλλιτεχνικού προγράμματος της διεθνούς δράσεως «The Walk -To ταξίδι» (επισυνάπτουμε ηλεκτρονικώς τα σχετικά δημοσιεύματα), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Ουδεμίαν έγκριση δίδουμε και ουδεμίαν άδεια παρέχουμε για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος walkwithamal.org κα αφορούν στην εκτέλεση ασκήσεων «top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα » ή στην «Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων», όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ.

Δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Ανάλογες δραστηριότητες, άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, την στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη την χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!

Μετ’ ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή