Αντίθετο το Δ. Σ. Τρικκαίων με τον ΕΝΦΙΑ Reviewed by Momizat on . Πολιτική απόφαση με αιτήματα για τον ΕΝΦΙΑ έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το απόγευμα της Τρίτης. Το ψήφισμα της παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα», που εγκρίθ Πολιτική απόφαση με αιτήματα για τον ΕΝΦΙΑ έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το απόγευμα της Τρίτης. Το ψήφισμα της παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα», που εγκρίθ Rating: 0

Αντίθετο το Δ. Σ. Τρικκαίων με τον ΕΝΦΙΑ

Αντίθετο το Δ. Σ. Τρικκαίων με τον ΕΝΦΙΑ

Πολιτική απόφαση με αιτήματα για τον ΕΝΦΙΑ έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το απόγευμα της Τρίτης.
Το ψήφισμα της παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα», που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ουσιαστικά θέτει ζητήματα πολιτικά. Και τούτο, καθώς, μεταξύ άλλων:
– Διαφωνεί κάθετα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ
– Συντάσσεται με την άποψη που εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ, ότι οι επιβαλλόμενοι φόροι και τέλη επί της περιουσίας, μπορούν και πρέπει να εξορθολογιστούν, (όπως π.χ. στο Βαρούσι) λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, μειώνοντας παράλληλα, το κόστος διαχείρισής τους και τη συνακόλουθη γραφειοκρατία.
– Απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα από οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής του φόρου, και να ασχοληθεί σοβαρά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, με διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
– Επιδιώκει, ο διάλογος για τη φορολογική πολιτική, να στοχεύει στην ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφέροντας παράλληλα πόρους στην περιφέρεια και ειδικά στους Δήμους.
– Ζητά με επίταση, τα έσοδα από τον φόρο, όταν εξορθολογιστεί, να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως τον μόνο φορέα που μπορεί να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή