"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Αντίθετο το Δ. Σ. Τρικκαίων με τον ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολιτική απόφαση με αιτήματα για τον ΕΝΦΙΑ έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το απόγευμα της Τρίτης.
Το ψήφισμα της παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα», που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ουσιαστικά θέτει ζητήματα πολιτικά. Και τούτο, καθώς, μεταξύ άλλων:
– Διαφωνεί κάθετα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ
– Συντάσσεται με την άποψη που εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ, ότι οι επιβαλλόμενοι φόροι και τέλη επί της περιουσίας, μπορούν και πρέπει να εξορθολογιστούν, (όπως π.χ. στο Βαρούσι) λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, μειώνοντας παράλληλα, το κόστος διαχείρισής τους και τη συνακόλουθη γραφειοκρατία.
– Απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα από οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής του φόρου, και να ασχοληθεί σοβαρά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, με διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
– Επιδιώκει, ο διάλογος για τη φορολογική πολιτική, να στοχεύει στην ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφέροντας παράλληλα πόρους στην περιφέρεια και ειδικά στους Δήμους.
– Ζητά με επίταση, τα έσοδα από τον φόρο, όταν εξορθολογιστεί, να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως τον μόνο φορέα που μπορεί να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης