“Αντίο” από τη RYANAIR, ερημώνει το αεροδρόμιο Reviewed by Momizat on . Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου η αεροπορική εταιρεία RYANAIR! Ο λόγος είναι η παύση της έμμεσ Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου η αεροπορική εταιρεία RYANAIR! Ο λόγος είναι η παύση της έμμεσ Rating: 0

“Αντίο” από τη RYANAIR, ερημώνει το αεροδρόμιο

“Αντίο” από τη RYANAIR, ερημώνει το αεροδρόμιο

Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου η αεροπορική εταιρεία RYANAIR! Ο λόγος είναι η παύση της έμμεσης χρηματοδότησης των πτήσεων, μέσω διαφήμισης με το ποσό των 300.000 ευρώ το χρόνο συν το ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού για επιδότηση των πτήσεων μέσω διαφήμισης, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αδυνατεί να προβεί στη σύναψη νέας σύμβασης.
Η λήξη των πτήσεων από την Ιρλανδική εταιρεία θα πλήξει απειλητικά τον τουρισμό της Θεσσαλίας. Η πρώτη πτήση είχε γίνει στις 20 Μαΐου 2010 και τότε, όλοι έλεγαν ότι η περιοχή μας θα αναβαθμιστεί. Οι αφίξεις μέχρι το τέλος Αυγούστου, σημειωτέον, έφτασαν τις 32.000 περίπου και οι αναχωρήσεις περίπου στις 30.000.
Άρα κατανοούμε τη σπουδαιότητα της συνέχισης των πτήσεων! Ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιοι θα κινητοποιηθούν και το θέμα θα λυθεί άμεσα για το καλό της περιοχής μας, σε μια πολύ δύσκολη εποχή!

Αφήστε το σχόλιο σας