Αντίσταση από τους τρικαλινούς εμπόρους Reviewed by Momizat on . «Μόνο μία Κυριακή ανοιχτά». Αυτή ήταν η θέση όλων των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων του νομού Τρικάλων, που συναντήθηκαν το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ «Μόνο μία Κυριακή ανοιχτά». Αυτή ήταν η θέση όλων των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων του νομού Τρικάλων, που συναντήθηκαν το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ Rating: 0

Αντίσταση από τους τρικαλινούς εμπόρους

Αντίσταση από τους τρικαλινούς εμπόρους

«Μόνο μία Κυριακή ανοιχτά». Αυτή ήταν η θέση όλων των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων του νομού Τρικάλων, που συναντήθηκαν το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη. Βάσει νόμου, πρέπει να αποφασίσει ο κάθε αντιπεριφερειάρχης, αν θα τηρήσει τη διάταξη για επτά Κυριακές ανοιχτά τον χρόνο. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί – όπως έγινε σήμερα –  συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων. Οι οποίοι ήταν κάθετοι: «Μόνο μία Κυριακή ανοιχτά». Και ήταν αναμενόμενη η απόφαση. Δεν έχει σημασία πόσες ώρες ή ημέρες θα είναι ανοιχτό ένα κατάστημα. Σημασία έχει, αν υπάρχει ρευστό. Και στις μέρες μας, ρευσ τό δεν υπάρχει. Αλλά και ζούσαμε ακόμη στην περίοδο των παχιών αγελάδων, άνοιγμα τις Κυριακές θα σήμαινε εισβολή των πολυκαταστημάτων και αφανισμό του Ελληνα μικρέμπορου.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης συμφώνησε με τους εμπόρους, μετέφερε τη στήριξη του Περιφερειάρχη και τόνισε: «η ομόφωνη απόφαση όλων των Σωματείων είναι να μην ανοίγουν τα εμπορικά καμία Κυριακή από αυτές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Εμείς είμαστε μαζί με τους εμπόρους και στηρίζουμε τις αποφάσεις τους».

Η απόφαση ελήφθη από τους:

Σύλλογο Εμπόρων – Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών, Ξενοδόχων Ορεινού Όγκου Ελάτης, τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, τον Σύλλογο Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών Δήμου Γόμφων, τον Εμπορικό Σύλλογο Οιχαλίας, την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Φαρκαδόνας, το Επιμελητήριο Τρικάλων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων, το Σύλλογο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας.

Ετσι λοιπόν, ο νόμος για το άνοιγμα επτά Κυριακές, δεν θα ισχύσει στον νομό Τρικάλων. Εκτός αν η κυβέρνηση θελήσει με κάθε τρόπο να επιβάλλει τον «θάνατο του εμποράκου».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή