ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι τρομοκρατικές απαγορεύσεις δεν θα περάσουν! Reviewed by Momizat on . Η χθεσινή απόφαση της ΓΑΔΑ για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης ν Η χθεσινή απόφαση της ΓΑΔΑ για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης ν Rating: 0

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι τρομοκρατικές απαγορεύσεις δεν θα περάσουν!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι τρομοκρατικές απαγορεύσεις δεν θα περάσουν!
Η χθεσινή απόφαση της ΓΑΔΑ για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης να συντρίψει όχι μόνο τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων, αλλά και να σαρώσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Η σημερινή απαγόρευση των διαδηλώσεων έρχεται δύο μήνες μετά από την απαγόρευση των διαδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ και μετά τις de facto απαγορεύσεις από την αστυνομία και την αντιμετώπιση με χημικά και ξύλο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Το καινούργιο είναι ότι πλέον η κυβέρνηση (μέσω της ΓΑΔΑ) δεν απαγορεύει μόνο πολιτικού χαρακτήρα διαδηλώσεις, αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικάτων, καθώς την Πέμπτη 06/03 έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από τους σχολικούς φύλακες, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕ –ΟΤΑ, την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Η απαγόρευση γίνεται στο όνομα της διατήρησης της δημόσιας τάξης την ημέρα της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από δήλωση υποταγής στην «προστάτιδα» δύναμη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και έναν ακόμα γύρω επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων συνολικά. Γι’ αυτό και καταφεύγει στην προληπτική καταστολή και συστηματικά μεθοδεύει την κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε κινητοποίηση μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της. Στον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, η καταστολή είναι αναγκαίο όπλο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει και τη σημερινή απαγόρευση, αλλά και όλη την μεθόδευση που έχει στόχο την τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος και την κατάργηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην πράξη.  Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να καταγγείλουν την πρωτοφανή ενέργεια και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην πράξη στην απαγόρευση με τη συμμετοχή τους στις σημερινές κινητοποιήσεις.
ANT.AΡ.ΣΥ.Α.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή