"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων : Το δίκιο είναι με αυτούς που σηκώνουν με θράσος το κεφάλι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το δίκιο είναι με αυτούς που σηκώνουν με θράσος το κεφάλι, όχι με αυτούς που σκύβουν και περιμένουν τη σφαγή.
Δεν προκαλεί καμία εντύπωση πλέον η αντίδραση των καθεστωτικών δυνάμεων απέναντι σ​τον αγώνα των μαθητών που στοχεύει υπερασπίζοντας πραγματικές ανάγκες και δικαιώματα, να ¨κόψει τη φόρα” της κυβέρνησης και των αφεντικών της.
Κανάλια, στημένα ρεπορτάζ, εισαγγελείς, αστυνομία, αγανακτισμένοι γονείς και “τρομαγμένοι μαθητές” ​, νόμοι και διατάγματα​ .
Μόνο με  πρακτικές συμμοριών της νύχτας και κοινών εκβιαστών μπορεί να συσχετιστεί η αντιμετώπιση της κυβέρνησης και του υπουργείου στο κλιμακούμενο κύμα αντιδράσεων των μαθητών απέναντι στο γκρέμισμα του δημόσιου σχολείου, τον αυξανόμενο αποκλεισμό από τις δομές του, την εντατικοποίηση της μάθησης και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του.
Κρύος ιδρώτας τους έπιασε όταν  ένα και μόνο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης​,​ έδωσε την αφορμή  να κλείσουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και να βγουν στους δρόμους χιλιάδες μαθητών.
Oι μαθητές, όσο και αν κυβέρνηση και ΜΜΕ, προσπαθούν να προβάλλουν το αντίθετο, έχουν την ωριμότητα και την κρίση να αγωνιστούν και να αντιπαρατεθούν στην κυβερνητική συμμορία με κάθε μέσο που μπορεί να απαντήσει στον εκβιασμό των νόμων, των μπάτσων και των εισαγγελέων.
Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στις εκπαιδευτικές δομές έχουν κάθε λόγο να σταματήσουν το γκρεμό που οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές, η επιβολή  του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και τα ιδιωτικά συμφέροντα που κερδίζουν και επωφελούνται από αυτές τις επιλογές.
Ο νόμος για το “νέο Λύκειο” που στέλνει τη νέα γενιά “αδιάβαστη” στις ουρές της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που φτιάχνουν αίθουσες-μαθησιακούς βάλτους, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών που συνοδεύουν το γκρέμισμα εκπαιδευτικών δομών, στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και τους μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που απαξιώνει το σύνολο του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης με ότι αυτό σημαίνει στις υποδομές τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα εκπαιδευτικά μέσα και τις υπηρεσίες.
Όλα αυτά ​μαζί με τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που φωλιάζει σε κάθε σπίτι, είναι η ​”εκρηκτική ​ ύλη ​”​που ενοποιεί τους μαθητές και τους γονείς τους, με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στ​ην εκπαίδευση ​ και όλο το λαό​.  Η απάντηση στο γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας, απέναντι στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, είναι η ενιαία ταξική απάντηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη γνώση, χωρίς κοινωνικές προϋποθέσεις και οικονομικά προαπαιτούμενα, δωρεάν, στο επίπεδο των  σύγχρονων κατακτήσεων στη γνώση και την  επιστημονική εξέλιξη.
​ Για να φύγει με τις κλωτσιές η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να επιβάλουν οι αγώνες μας τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.​

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο τον αγώνα του μαθητικού κινήματος. Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε στη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου για την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων σε κάθε βαθμίδα, το συντονισμό και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος και τη σύνδεσή του με το υπόλοιπο λαικό κίνημα. Επίσης προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αφήσει κάθε σκέψη για κατασταλτική αντιμετώπιση των καταλήψεων είτε κρατική, είτε παρακρατική.
Κάθε γειτονιά και κάθε σχολειό, να γίνει κύτταρο αγώνα, οργάνωσης, αληλεγγύης και αμφισβήτησης.

Μαζί με τους μαθητές για να γίνει σύνθημα όλης της κοινωνίας το δίκαιο αίτημα για μόρφωση-δουλειά-ελευθερία.
Το όραμά τους είναι σχολεία μαγαζιά, με τους γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης