Γενναιότητα, δυναμισμός, πείσμα και αγάπη για το βάδην. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά . Η σημερινή επιτυχία της όμως αποτελεί αποτέλεσμα το οποίο ήρθε μετά από δουλειά πολλών ετών, θυσίες, μάχες αλλά και μεγάλα αποθέματα σωματικής και ψυχικής δύναμης τα οποία φάνηκαν σε κάθε βήμα της διαδρομής.
Μπορεί οι περισσότερες αντίπαλές της να έχουν την άνεση να αφοσιώνονται αποκλειστικά στο άθλημά τους, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει μία… διαφορετική ρουτίνα.
Οι προπονήσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς της αλλά η ίδια εργάζεται καθημερινά στο τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένειά της στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προπονείται ακόμα και μετά την δουλειά.
Ποτέ δεν εγκατάλειψε την μητέρα και τις τρεις αδελφές της, όμως ποτέ δεν άφησε και τα όνειρά της για ένα μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση, συνδυάζοντας εργασία και πρωταθλητισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά εργαζόμενη στο τσιπουράδικο, έτσι μετά τα μεσάνυχτα έχει χρόνο για να ξεκινήσει την προπόνησή της.
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν είναι μια… συνηθισμένη πρωταθλήτρια. Από την 8η θέση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, στην την 4η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Γιουτζίν και μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίζεται πάντα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.
Ακόμα κι όταν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αναφέρθηκε στην οικογένεια και τους φίλους της, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της και την βοηθούν να κυνηγήσει τα όνειρά της. «Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ και να απουσιάσω από τη δουλειά μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ συγκινημένη», είπε. Πάντα δίπλα της βρίσκεται και ο σύζυγός της ο οποίος ακολουθεί την κούρσα με το ποδήλατό του, όντας μερικά μέτρα μακριά της.
Η στιγμή του τερματισμού ήταν πολύ συγκινητική, με την ίδια να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και να χάνεται στις αγκαλιές του προπονητή της, των συναθλητριών της αλλά και του συζύγου της. «Είναι εκπλήρωση καριέρας. Δεν πίστευα ότι μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα», είπε η ίδια.
Από την εγκατάλειψη στην κορυφή της Ευρώπης
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε σταματήσει το βάδην σε ηλικία 20 μόλις ετών, καθώς οι σπουδές στην γυμναστική ακαδημία σε συνδυασμό με άλλες υποχρεώσεις που είχε, την ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση.
Όμως μερικά χρόνια αργότερα αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και έκτοτε η πορεία της είναι ανοδική.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η ίδια είχε δηλώσει πως μία από τις σημαντικότερες μάχες που είχε δώσει ήταν κόντρα στη νευρική ανορεξία, από την οποία βγήκε νικήτρια. Πάλεψε, αντιμετώπισε το πρόβλημα, νίκησε και μερικά χρόνια αργότερα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης φορώντας το χρυσό μετάλλιο.
Δημητρης Μπάφης