"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Αντιδράσεις της ΕΛΜΕΤ στις δηλώσεις Λοβέρδου για μαθήματα με… μόρια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντονες είναι και στα Τρίκαλα οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Λοβέρδου ο οποίος προχώρησε σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία ζητώντας εθελοντές εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν να εργαστούν δωρεάν για να καλυφθούν στα σχολεία οι 1.100 θέσεις οι οποίες υπολογίζεται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία.

Γι΄αυτόν τον μνημονιακό πειραματισμό ζητήσαμε από στελέχη της ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ την άποψη τους και είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Προέδρου κ. Σπήλιου Τσιγάρα και της Μέλους της ΕΛΜΕΤ κ. Ουρανίας Παπαζεύκου.
ΣΠΗΛΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕΤ

 

Η πρόταση της πολιτικης ηγεσιας του Υπουργού Παιδείας  να εργάζονται αμισθί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι πρωτοφανής στα χρονικά και απαράδεκτη από κάθε άποψη. Προσβάλλει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και τη νοημοσύνη κάθε πολίτη. Εάν ο υπουργός Παιδείας πιστεύει πραγματικά στην άμισθη εργασία, τότε ας ξεκινήσει από τον εαυτό του παραιτούμενος του παχυλού μισθού του και έπειτα ας συνεχίσει με την πλειάδα των συνεργατών του που αμείβονται από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνιμκού λαού.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕΤ
Ο υπουργός που θεωρεί την εγκληματική νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία «αυθεντικό κίνημα», διασύρει και διαπομπεύει τις οροθετικές ιερόδουλες ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αναζητά εθελοντές αδιόριστους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται δωρεάν για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που αριθμούν αρκετές χιλιάδες(συμπεριλαμβανομένης της ειδικής αγωγής, των μουσικών σχολείων κ.α.) με αμοιβή κάποια μόρια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικό διορισμό.  Την ίδια στιγμή που ο υπουργός προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας με τις «σοσιαλιστικές» του αντιλήψεις περί μισθωτής εργασίας, η κυβέρνηση συνεχίζει απροκάλυπτα να αφήνει στο απυρόβλητο τους γνωστούς-άγνωστους φοροφυγάδες όπως μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες, τις χιλιάδες offshoreεταιρείες, λίστα λαγκάρντ, λαθρέμπορους καυσίμων, τις χιλιάδες αυτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και η λίστα δε λέει να τελειώσει….. Η απάντηση σε αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μόνο μία: μαζικοί ενωτικοί αγώνες  όλων των εκπαιδευτικών εργαζομένων και ανέργων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που θα ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής και της εξαθλίωσης. Συμμετέχουμε όλοι στη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27/11/2014.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

Ουρανία Παπαζεύκου, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Τρικάλων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης