Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη δευτεριάτικη λαϊκή των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Συμμετείχαν υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό.   Περιοδεία  στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, σήμερα Δευτέρα,  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , Συμμετείχαν υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό.   Περιοδεία  στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, σήμερα Δευτέρα,  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , Rating: 0

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη δευτεριάτικη λαϊκή των Τρικάλων

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη δευτεριάτικη λαϊκή των Τρικάλων

Συμμετείχαν υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό.

 

Περιοδεία  στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, σήμερα Δευτέρα,  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , στην οποία  συμμετείχε ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ  και υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα , όπως Ο Γιώργος Καΐκης στο δήμο Τρικκαίων, ο Απόστολος Ζάχος στο δήμο Πύλης & ο Αποστόλης Θωμόπουλος στο δήμο Φαρκαδόνας.

Στις συζητήσεις που προέκυψαν με τους παραγωγούς – πωλητές  οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν τα εξής:

« Έχουμε τεράστια δυνατότητα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, να αναπτύξουμε την αγροτική παραγωγή και οικονομία. Τέτοια πλεονεκτήματα είναι σπάνια, σε όλους τους τομείς, σε παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα,  στην κτηνοτροφία. Μέσα, όμως, από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οδηγήθηκαν τέτοια προϊόντα σε συρρίκνωση και η μικρή και μεσαία αγροτιά οδηγήθηκε σε ξεκλήρισμα.

kke1Σ’ αυτή την κατάσταση έχουν βάλει για τα  καλά το χέρι τους  και  οι δήμαρχοι αλλά και η περιφέρεια, στηρίζοντας αυτή την πολιτική. Όποια προγράμματα και « χρυσές ευκαιρίες» για «νέες καλλιέργειες» κι αν διαφημίζουν δεν σώζουν τους μικρομεσαίους παραγωγούς απ’ το ξεκλήρισμα ,αλλά αντίθετα είναι το τυρί στη φάκα  του ξεριζώματος  πολλών παραδοσιακών προϊόντων, όπως απαιτεί και η Ευρωπαϊκής Ένωση. Ακόμα και στο ζήτημα της  πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές οι δημοτικές  δεν έχουν πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα  για τη δημιουργία μιας σύγχρονης  λαϊκής αγοράς που θα είναι στεγασμένη και θα καλύπτει όλους τους όρους υγιεινής με εγκαταστάσεις καθαριότητας, τουαλέτες κ.λπ

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το χάλι, αλλά και η κατάντια, των εισαγόμενων προϊόντων που έχουν κατακλείσει την ελληνική αγορά μόνο με μια διαφορετική, μια πραγματικά Λαϊκή Εξουσία μπορείς να αναπτύξεις την κτηνοτροφία, μπορείς να αναπτύξεις παραδοσιακές και νέες καλλιέργειες και η Ελλάδα να γίνει σε πολλά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα αυτάρκης.  Επομένως υπάρχει λύση. Αυτήν τη λύση πρέπει να την υπερασπιστούμε, γιατί και αυτή η λύση συνδέεται με κάθε μάχη και πολύ περισσότερο στις μέρες μας με τη μάχη των Δημοτικών, των Περιφερειακών και των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο. Για ποιο λόγο; Γιατί για να διαμορφώσεις προϋποθέσεις για μια τέτοια φιλολαϊκή λύση,  πρέπει να συγκεντρώνονται δυνάμεις που παλεύουν γι’ αυτή τη λύση.  Πρέπει  να έχεις ισχυρό ΚΚΕ τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και σε Δήμο και Περιφέρεια. Γιατί αυτές είναι οι δυνάμεις που εγγυώνται αγώνα για τα συμφέροντα του μικρού αγρότη, του μικροεπαγγελματία , όπως για τη δημιουργία σύγχρονης  λαϊκής αγοράς , ενάντια στα χαράτσια , ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να αλώσουν το χώρο. Γιατί αυτές οι δυνάμεις εναντιώθηκαν στην επέκταση πχ των αλυσίδων  σούπερ μάρκετ στην πόλη όταν δημοτικές αρχές και διάφοροι «αντιπολιτευόμενοι» τους δίνανε γη και ύδωρ»

 kke2

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  10/3/2014                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή