Αν νομίζετε ότι αρχαιολογία είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς.. Reviewed by Momizat on . Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η Δευτέρα21 Οκτωβρίου για τους τρικαλινούς αρχαιολόγους.Σε σχετικό Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η Δευτέρα21 Οκτωβρίου για τους τρικαλινούς αρχαιολόγους.Σε σχετικό Rating: 0

Αν νομίζετε ότι αρχαιολογία είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς..

Αν νομίζετε ότι αρχαιολογία είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς..

Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η Δευτέρα21 Οκτωβρίου για τους τρικαλινούς αρχαιολόγους.Σε σχετικό κείμενο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που είχε την πρωτοβουλία για τις εκδηλώσεις, αναφέρεται:

«Την Κυριακή και Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου 2013 ανοίγουμε τις πόρτες των μουσείων, των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αποθηκών ή των εργαστηρίων συντήρησης και σας περιμένουμε για να μιλήσουμε για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, η 19η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) που εδρεύει στα Τρίκαλα και εποπτεύει και τον νομό Καρδίτσας, διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

Trikala 330_01Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, 9.00-14.00μμ

Ξενάγηση και παρουσίαση του έργου ανάδειξης που πραγματοποιεί η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα κάστρα: α) πόλης των Τρικάλων, β) του Φαναρίου Καρδίτσας.
Τζαμί Οσμαν Σαχ των Τρικάλων Ξενάγηση στην έκθεση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών αντικειμένων Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου από την περιοχή των Τρικάλων.

Εκθεσιακός χώρος του τζαμιού Οσμαν Σαχ. Επίσκεψη στο Σχεδιαστήριο. Παρουσίαση του έργου του μοναδικού σχεδιαστή που διαθέτει η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και κινδυνεύει με διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες: 19Η ΕΒΑ, 24310 76647

 

ΛΔ΄ΕΠΚΑ

Το αντίστοιχο πρόγραμμα για την Καρδίτσα, είναι:

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

  • Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 9.30-13.30

Α) Παρουσίαση του έργου της Υπηρεσίας με προβολές, ολιγόλεπτες ομιλίες, ανοικτές συζητήσεις και ξεναγήσεις στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας από το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Β) Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Τα αγάλματα τη νύχτα δε λένε καληνύχτα» με θέμα την Ελληνική Μυθολογία και τους τοπικούς μύθους για παιδιά Νηπιαγωγείου και από Α΄ έως Γ΄ τάξεων Δημοτικού.

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ομάδα: 20 (απαραίτητη η προσυνεννόηση) – Ώρες διεξαγωγής: 9:30-13:30

Γ) Προβολή ταινιών:

«Οι ειδικοί της Αρχαιολογίας»

«Το παράξενο πεπρωμένο της αρπαγείσας κόρης»,

«Σωστική ανασκαφή στην Ιερά Οδό»

Διάρκεια εκδηλώσεων: 10:30 – 13.30

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Α) Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ; Ήρθε η ώρα να σε βρω» διάρκειας 60 λεπτών με θέμα τη συντήρηση αρχαίων αντικειμένων για παιδιά από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ομάδα: 25 (απαραίτητη η προσυνεννόηση)-

Ώρα έναρξης: 9:00

Β) Επίσκεψη και ξενάγηση μαθητών στο εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Εκπαιδευτική δράση, διάρκειας 15΄, απευθύνεται κατόπιν συνεννόησης σε οργανωμένες σχολικές ομάδες από Δ΄ έως ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κυρίως για όσους θα συμμετέχουν και στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα τη συντήρηση.

Πληροφορίες: ΛΔ΄ΕΠΚΑ, 24410 61564 (υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα. Λ. Θεογιάννη)

(Η φωτό του τζαμιού προέχρεται από τη σελίδα http://headlightonline.blogspot.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας